Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 20.09.2011.
22:57
Novi Magazin, Vestionline A

Tasovac: Možete svi da se ''biiiiiiiiiip''

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, reagovao je na negativne komentare povodom umetničkog performansa njegovih muzičara u ulici Strahinjića Bana i svima odgovorio na sebi svojstven način.

"Srbi su još jednom pokazali da ih kultura najviše inspiriše, doduše u prvom momentu su svi bili vedri i nasmejani, činilo se da se radilo o dobrom štosu, da bi na kraju u duhu dobre svadbarske tradicije izbila opšta tuča gde se na kraju više niko ne seća zbog čega", kaže Tasovac.

Dodaje da je veliki broj ljudi iskoristio njihovo poigravanje sa stereotipima da bi izlili svoj bes i nezadovoljstvo.

Ne izvinjavam se i ne štrajkujem glađu: Ivan Tasovac

"Da smo to napravili u bilo kojoj zemlji sa prosečno lošom ekonomijom ništa se loše ne bi desilo, jer slika devojke koja pije kafu u nekom elitnom restoranu tamo ne predstavlja izvor frustracije, ali u Srbiji je preovladao osećaj: Ja nisam na toj stolici, a baš sam zaslužio, dok ona tamo sedi samo zato što je lepa.", kaže direktor Beogradske filharmonije.

"Umesto da se naša elita pozabavi ovom anomalijom da je kafa nedozvoljen luksuz, ona se bavila pitanjem ukusa. Ovom prilikom ne mislim na političare, već na predstavnike evropske i pronacionalno osvešćene elite koje povezuje samo ljubav prema novcu i odsustvo empatije prema bilo kom čoveku, tako da je njihova briga za društvo isključivo deklarativne prirode, a to će reći da ne vole da se bave time zašto ovde propadaju mnoge lične egzistencije", poručio je direktor Filharmonije.

Zaokupljeni idejom da se propada sa ukusom evropski ili sa tri prsta, svejedno, oni ne vide u komentarima na Internetu tenziju jedne mlade generacije, koja bi vrlo rado sedela na mestu snimanja spota, ali za to nema ni finansijske ni geografske mogućnosti, naglasio je on Tasovac.

"Kada ova izgubljena generacija mladih osvoji kritičnu masu, na našim ulicama ćemo imati "srpsko proleće. Ali to ne brine našu elitu, ona je razapeta između Exita i Guče, a za mene su te primedbe dve strane iste medalje koje se finansiraju kroz prodaju piva i političke donacije. To sa medicinske tačke gledišta izaziva bolesti zavisnosti, kako god okrenete. U Srbiji beznadežno anesteziranoj lošom energijom , kako neko argumentima, logikom i civilizovanim ponašanjem može da dopre do obamrle društvene svesti."

"Zato bih želeo da poručim zabrinutima za moralni kredibilitet nacionalne institucije koju vodim, da nisam sklon ni izvinjavanjima, ni štrajkovima glađu, i da zbog toga možete da se... bip, bip, bip", kaže na kraju svoje izjave Ivan Tasovac.

Utorak 20.09.2011. 23:04
Bravo gospodine , odlicna akcija :-)
Utorak 20.09.2011. 23:11
Svaka cast gospodine, mnogo ste rekli sa nekoliko biranih rijeci!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online