Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.05.2011.
06:36
Vestionline A

"Glasnikova" "Zvučna knjiga" u svetu

Posle uspešnih gostovanja u Beču, Frankfurtu i Parizu, izdavačka kuća "Službeni glasnik" će od 12. do 18. maja 2011. godine predstaviti svoju novu zlatnu ediciju - “Zvučnu knjigu” - u još pet evropskih gradova.

Do sada samo za čitanje, od sada i za slušanje

O "Zvučnoj knjizi", ali i o drugim segmentima "Glasnikove" izdavačke delatnosti govoriće Petar Arbutina i Gordana Milosavljević Stojanović. Program će pratiti video prezentacija zvučnih knjiga iz kojih će odlomke čitati glumci: Predrag Ejdus, Rada Đuričin, Voja Brajović, Petar Kralj, Branimir Brstina, Vjera Mujović, Mihailo Janketić,Gojko Šantić, Ljubivoje Tadić, Petar Božović.

Predstavljanje "Glasnikove" edicije "Zvučna knjiga":

 

- u četvrtak 12. maja u 18h u Biblioteci Srpskog književnog društva "Prosvjeta" u Zagrebu (Preradovićeva 18/1);


- u petak 13. maja u 21h u Srpskom kulturnom klubu iz Dubendorfa (Ringstrasse 20) u Švajcarskoj;


- u subotu 14. maja u 12h u ambasadi Republike Srbije u Bernu (Seminarstrasse 5);


- u nedelju 15. maja u 13h u domu Srpske pravoslavne Crkve Svetog Spiridona u Trstu (Trg Ponte Roso);


- u ponedeljak 16. maja u 19h u Кulturnom centru u Kapelici na Kersnikovi u Ljubljani;


"Zvučna knjiga" je projekat koji obuhvata izradu i distribuciju audio-knjiga u CD formatu, a koji je "Glasnik" pokrenuo 2010. godine idući u korak sa savremenim tokovima izdavačke produkcije.

Početak tog projekta obeležilo je objavljivanje knjige "Čujte Srbi!" Arčibalda Rajsa, a potom su se pojavili i "Izabrani tekstovi" Ive Andrića, "Moje uspomene" Živojina Mišića, "Blago cara Radovana" Jovana Dučića, "Antologija epske narodne poezije", "Izbor iz dečje poezije" Jovana Jovanovića Zmaja, "Antologija rodoljubive poezije", "Antologija lirske poezije".

Uskoro, u okviru prvog kola "Zvučne knjige", izlaze " Izabrani tekstovi" Isidore Sekulić i Miloša Crnjanskog, "Molitve na jezeru" svetog vladike Nikolaja Velimirovića i "Vreme smrti" Dobrice Ćosića.

Knjige sadrže CD i tekstualni prilog, a želja "Glasnika" je da i na ovaj način promoviše i čuva srpsku književnu baštinu i jezik i istovremeno približi najvrednija dela srpske književnosti najširem krugu čitalaca, a posebno onima koji nisu u svakodnevnom kontaktu sa maternjim jezikom.

"Zvučna knjiga" predstavlja dela najvećih srpskih pisaca u čiji svet nas vode glasovi najboljih srpskih glumaca.

Predstavljajući svoja izdanja u dijaspori "Glasnik" sledi svoju kulturološku misiju čuvanja i negovanja srpske kulture. Zvučne knjige pomoćiće da naši sunarodnici "tamo daleko“ ostanu u bliskom kontaktu sa maternjim jezikom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online