Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.03.2011.
17:28
Beta A

"Dati Milanu Mladenoviću trg u Beogradu"

Predstavnici Liberalno-demokratske partije (LDP) najavili su danas inicijativu da prostor ispred Doma omladine Beograda (DOB), na uglu ulica Dečanske i Makedonske, dobije ime Trg Milana Mladenovića.

Pevač grupe EKV će možda dobiti svoj trg: Milan Mladenović
 

Menadžer Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić rekao je na konferenciji za novinare ispred zgrade DOB-a, da je Mladenović (1958-1994) "zadužio Beograd i čitave generacije", svojim delovanjem kroz uticajne rok sastave "Šarlo akrobata" i "Katarina II", odnosno "Ekatarina Velika" (EKV).

Ranđić je istakao da inicijativa LDP-a "nije usko stranačka", jer je njihova želja da joj se priključe gradske i državne institucije, "i što je mnogo važnije građani, prijatelji i poštovaoci Milana Mladenovića".

Prema njegovim rečima, uloga LDP-a je da inicijativu pokrene i da ona dođe do Skupštine grada Beograda.

Kratka biografija

 

Milan Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.


U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja je u toku svog postojanja izdala devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...


Milan Mladenović umro je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu.

"Želimo i da otvorimo novu praksu. Beograd poseduje jako puno malih trgova, platoa i pjaceta koji mogu da dobiju ime neke od znamenitih ličnosti, a da ne stvorimo probleme građanima kroz stalne promene adresa", naglasio je Ranđić.

Član odborničke grupe LDP-a Marko Maršićević rekao je da će njihova inicijativa u narednih mesec dana biti "promovisana na više nivoa", i da će pozvati da podrže akciju Mladenovićevi nekadašnji saradnici i ljudi koji su na razne načine bili vezani uz njegovu karijeru.

Upitani da li su o inicijativi razgovarali sa majkom Milana Mladenovića, Danicom Mladenović, predstavnici LDP-a su rekli da nisu to učinili, ali su, po rečima Ranđića, "u prethodnom periodu komunicirali sa ljudima koji su sarađivali sa Mladenovićem".

"Imali smo prilike da čujemo da niko od njih nije imao nikakav negativan stav prema našoj inicijativi", naglasio je Ranđić, dok je Maršićević istakao da su razgovarali sa nekadašnjim menadžerom EKV Dušanom Ercegovcem, "koji je dao podršku za ovu akciju".


PlatoLDP pokrenuo inicijativu za plato Milana Mladenovića.
 

POVEZANE VESTI

Petak 18.03.2011. 19:33
Gde baš LDP inicira trg MM! P..ke političke! Slažem se da o ukusima ne vredi raspravljati,ali najviše mi smeta što većina ovde pominje tu jedinu Milanovu manu kao jedinu stvar koja ga karakteriše.Nije važno da li je droga ili joga, već čemu dođeš putem toga! Poznata boja zvuka klavijature..težina bubnjeva...linije basa..solo deonice gitare koja tonovima pričaju..glas pušten iz grla-prodoran,a umilan,bolno radostan koji nosi sve one obične reči koje mogu da vežu,koje mogu da vole,kojima verujem! Muzička zaostavština koju je ostavio za sobom proučavaće se decenijama,i ne treba njemu ulica ili trg zbog njega samog,nego zbog svih nas kojima znači,a nas je mnogo.
Petak 18.03.2011. 18:05
istina je da su mnogi zaduzili srbiju, da ce mnoge naredne naredne generacije srba iz srbije morati da placaju te dugove. salu na stranu, al cime je to zaduzio mladenovic beograd?
Petak 18.03.2011. 20:45
I na tom trgicu da se valja pajdo i cedica da se radi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online