Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.02.2011.
16:52
Vestinoline A

"Fuori Bit" učinio Milano centrom sveta

Festival ’’Fuori Bit’’, koji je održan u februaru u italijanskom gradu Milanu, predstavio je sjajan program degustacije, mode, ekskluzivne zabave, izložbe, koncerte, revije... Festival "Fuori Bit" kršten je zbog toga u “Milano u Svetu, Svet u Milanu”. Na ovoj manifestaciji okupilo se gostiju iz 19 zemalja koji su nastupali na 23 lokacije u ovom gradu.

Predivna manifestacija u okviru "Fuori Bita"

  

Od događaja koji su okarakterisali prvo izdanje ovog festivala izdvajamo pokretni koncert srpskog orkestra Big Band Dejana Petrovića, koji je na autobusu na dva sprata, bio prisutan na glavnim lokacijama u sklopu spoljašnjeg izložbenog salona s ciljem da se predstavi s kratkim muzičkim izvedbama.

Rusija se predstavila koncertima i izložbom fotografija Evgenija Utkin-a, pa Argentina sa internacionalnim aperitivom “Jedno vece …u Argentini” u organizaciji Internejšnsa u argentinskom restoranu ’’Finistera’’.

Holandija se predstavila svojom karakterističnom tradicijom, dok je Grčka nastupila u deset izložbenih prostora sa fotografijama i nastupima u originalnim kostimima.

Put kroz ukuse

 

Šest mladih kuvara otvorili su vrata svojih restorana predlažući tradicionalna jela iz Škotske, Grčke, Tajlanda, Francuske, Japana i Maroka.

 

I na kraju u znaku tradicije farme Kasina Kućana predložila je turu sa vodičem i degustaciju prozivoda proizvedenih na tom području. Kalendar bogat  izložbama, događaima i aperitivima koji je nadopunio Međunarodni sajam turizma, i pretvorio je Milano u jedno pravo srce koje je kucalo u znaku kulture i internacionalnosti.

I za kraj je ostavljen događaj “Milano gost Italije” u hotelu “Milanska skala”, gde je služen hleb penetone.

Bio je to događaj u ime zabave i života zahvaljujući učestvu ESN, asocijacija studenata Erasmus univeruziteta u Milanu, koja je izabrala troje ljudi da snime dokumentarac o ovom događaju koji će biti prenošen u nekoliko zemalja.


Trojac sastavljen od Ruskinje, Španjolke i Nemca uspešno je dokumetovao tok događanja ’’Fuori Bita’’, intervjuišući gradonačelnicu Milana Leticiu Morati i Alesandra Morelija, sekretara turizma.

"Naša politika brani kulturne korene Milana ali i istovremeno daje vrednost našoj metropoli kao gradu poznatom po modi, dizajnu, kulturi, a sada i po turizmu. Ova manifestacija demonstrira sposobnost koju ima Milano, drugi grad u svetu sa najvećim brojem konzulata, da poveže internacionalizam sa vlastitim korenima” - izjavio je Moreli.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online