Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
19:54
Vestionline A

Od ponedeljka počinje 6. ''Kids fest''

Na šestom Dečijem filmskom festivalu - Kids fest, od 18. do 24. oktobra, biće prikazano 13 ostvarenja iz Velike Britanije, Finske, Nemačke, Španije, Francuske, Italije, Japana i Norveške, najavio je danas na konferenciji za novinare umetnički direktor festivala Igor Stanković.

Pod sloganom "Magično putovanje u svet filma", kroz ukupno 90 projekcija u Domu sindikata, multipleksu "Kolosej" i Roda sinepleksu", organizatori su se potrudili da mališanima pokažu da je zabavno ići u bioskop i uvedu ih u tu "magiju koju poseduju pokretne slike na velikom belom platnu u zamračenoj sali", objasnio je Stanković.

Zabava za mališane


On je izdvojio nemačko-francuski animirani film "Sendmen i izgubljeni pesak snova" koji će imati svetsku premijeru upravo na otvaranju "Kids festa" u ponedeljak, 18. oktobra, u velikoj dvorani Doma sindikata, kao i film "Morska priča", pobednik Roterdamskog festivala, koji je naknadno uvršten u program festivala.


Stanković je skrenuo pažnju i na nagrađivani film "Elenorina tajna" (Francuska/Italija), zatim "Jona Jona pingvin" najpoznatijeg japasnkog reditelja Anime Rintara, koji je bio na repertoaru glavnog programa prošlogodišnjeg Venecijanskog festivala.

Tu su i "Mumini i potera za kometom" - prvi stereoskopski 3D film snimljen u Skandinaviji za koji je muziku uradila popularna pevačica Bjork, "Magično putovanje u Afriku" (Španija) - epska avantura u kojoj se kombinuju igrani film i 3D kompjuterska animacija, zatim dokumentarni francuski film "Stvaranje sveta", koji je sniman šest godina, između ostalog na Galapagosu, Madagaskaru i Islandu.


Filmovi su uglavnom sinhronizovani na srpski jezik, a po prvi put neki od njih će biti prikazani u 3D tehnici. Program u Domu sindikata trajaće do 22. oktobra, nakon čega se festival seli u "Rodu" i "Kolosej", a nakon što je festival izazvao veliko interesovanje u Novom Sadu, priliku da pogleda filmove imaće i mališani u još 30-tak gradova Srbije.

Kao i do sada u holu Doma sindikata biće priređene radionice - između ostalih reditelj Darko Lungulov će održati filmsku radionicu za najmlađe, novinari lista "Politike" čitaće novinske tekstove i sa decom rešavati ukrštenice, Vlada Vesović će uvesti najmlađe u zanimljiv svet stripa, Ambasada Japana organizovaće origami radionicu, a članovi kluba "Kodeks" demonstriraće aikido veštinu.


Prvog dana festivala, povodom 18. oktobra - Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, biće održana radionica o sigurnim putovanjima Svratišta za decu ulice, dok će u večernjim časovima u Studenstkom kulturnom centru biti otvorena izložba "Muzej detinjstva" autora Vladimira Perića, koji od 2006. radi na projektu otvaranja muzeja posvećenog deci. Ulaznice za festival koštaju 120 i 220 (3D) dinara za Dom sindikata i 200 i 300 (3D) dinara za "Rodu" i "Kolosej".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online