Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.09.2010.
13:00
J. Antonijević - Vesti A

Još pamtim savet Milene Dravić

U beogradskom Centru "Sava" u sredu uveče premijerno je prikazan film "Žena sa slomljenim nosem" u režiji Srđana Koljevića. Glumci ovog puta nisu šetali crvenim tepihom, ali su se okupili u lokalnom bifeu nakon projekcije filma. Najveća zvezda bila je Branka Katić (40), koja je zahvaljujući ulozi apotekarke Biljane dobila nagradu "Carica Teodora" na nedavno završenim filmskim susretima u Nišu.

Smaraju me premijere: Branka Katić

Prvi put igrate u istom filmu sa Anicom Dobrom. Kako ste se slagale na snimanju?
 

- Ovo mi je prvi veći film da radim sa njom i moram priznati da je vrlo šarmantna i duhovita, nekad i pravi mangup. Imali smo dosta ozbiljnih scena, pa smo se dobro zezale između dublova. Ovo snimanje će mi definitivno ostati u sećanju, žao mi je samo što više scena nisam imala i sa ostalim kolegama - kaže Branka.
 

Da li je teško srpskoj glumici da uspe u Holivudu?
 

- Dugo sam u ovom poslu i dragoceno je saznanje da ne postoje stvari koje američki glumci znaju i bolje rade od mene. Jedina prepreka za mene je akcenat koji imam i koji realno nikada neću izgubiti. Ali, nije toliko bitno kako pričate, već kako radite, kakva emotivna iskustva ulažete u glumu. U Srbiji sam svoj na svome, igram uloge koje mi pripadaju i koje mogu da odglumim dobro. Tamo, naravno, ne mogu da igram Amerikanku jer nisam Amerikanka. Otišla sam da živim na englesko govorno područje da bih pričala što bolje, e sad što to nije perfektno, šta ima veze.
 

Oseća li se kriza u Holivudu?
 

- Pa kažu da se kriza oseća u celom svetu na nivou finansija. Ja stvarno ne bih volela da mislim o sebi kao o nekom ekspertu o Holivudu.
 

Od kog starijeg kolege ste dobili najbolji savet?
 

- Od čarobne Milene Dravić tokom snimanja mog prvog filma "Nije lako sa muškarcima". Dobro se sećam šta mi je rekla: "Sine, snimatelj je za nas glumice najvažniji!" I bila je potpuno u pravu, zato se i danas trudim da budem dobra s njima.
 

Branka sa kolegama iz filma ''Žena sa slomljenim nosem''

Šta je za vas napornije - snimanje filma ili odlazak na premijeru?
 

- Uvek mi je najteže i najnapornije mi pada deo kad treba da se pojavim na premijeri svog filma, nekoj promociji ili koktelu. Tada su sve oči uprte u mene i moram da vodim računa kakva mi je šminka, kosa, garderoba, cipele... A to me baš smara.
 

 

Festival u Torontu


Već ovog vikenda Branka putuje u Toronto gde je očekuje filmski festival koji se održava od 9. do 19. septembra. Tamo će promovisati svoj novi film francuskog reditelja Erika Lartiga "Čovek koji je hteo živeti svoj život". Jedna od Brankinih partnerki bila je i Katrin Denev. Nakon toga očekuje je povratak u Los Anđeles i nastavak snimanja serije "Velika ljubav" za kablovski kanal HBO.

 

Buran aplauz


 

Plakat za film

Filma "Žena sa slomljenim nosem" govori o Beogradu danas, a komponovan od priča o neobičnim ljubavima koje pobeđuju u neverovatnim okolnostima.

 

Publika je film nagradila burnim aplauzom, a poklonili su im se glumci Nebojša Glogovac, Branka Katić, Vuk Kostić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Rada Đuričin, kao i reditelj Srđan Koljević.

 

U prvom redu bili su Sloboda Mićalović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković sa suprugom, Vesna Čipčić, Željko Joksimović i Jovana Janković, ministar kulture Nebojša Bradić, Dejan Cukić, Bane Trifunović i drugi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online