Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.09.2010.
20:08
Vestionline A

Karate kid u Srbiji

"Karate kid", rimejk istimenog filma iz 1984. godine, naći će se od 2. septembra na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji. Film je režirao Harald Cvart, a glavne uloge tumače Džejden Smit, Džeki Čen i Tardžaj P. Henson.

Džeki Čen i Džejden Smit

Dvanaestogodišnji Dre Parker (Džejden Smit) mogao je da bude najpopularniji dečak u Detroitu, ali zbog novog posla njegove majke preselli su se u Kinu.

Dre je u školi odmah pronašao simpatiju Mei Jing, međutim razlike u kulturi čine njihovo prijateljstvo nemogućim. Dreova osećanja su naljutila školskog siledžiju Čenga, poznavaoca kung fua. B

ez prijatelja, u zemlji punoj stranaca, Dre nema kome da se obrati osim školskom domaru, gospodinu Hanu (Džeki Čen) koji je zapravo prikriveni majstor borilačkih veština.

Dok Han uči dečaka tome da veština kung fua nije samo u udarcima već u zrelosti i smirenosti, Dre shvata da će suočavanje sa školskim siledžijama na kraju biti način da promeni svoj život.

Možda je i najveći izazov bio pronaći adekvatnog glumca za ulogu učitelja. Svi su želeli da to bude filmska ikona i svi su se složili da to bude Džeki Čen. "A ko bi drugi bio“, rekao je reditelj. "Džeki je idealan za ulogu. Pomislio sam, Karate kid sa Džeki Čenom je film koji bih želeo da gledam“!

Čenu se posebno dopao film, jer je mogao da se poistoveti sa likom dečaka. "Pre 30 godina ja sam došao u Ameriku, potpuno sam. Kada se suočavate sa drugačiom kulturom, ume da bude zastrašujuće“.

Iver ne pada daleko od klade: Džejden je sin slavnog glumačkog para - Vila Smita i Džejde Pinket Smit

Kako bi približili film modernoj publici, kreatori filma su odlučili da odu u Kinu. Kako su mnoge lokacije bile nepristupačne ili zabranjene za snimanje, produkcija se obratila za pomoć Kineskoj filmskoj Asocijaciji, najvećoj filmskoj grupi zemlje.


"Sminanje jedne scene moralo se planirati mesecima. Mi smo prvi koji su snimali na kapiji Tienanmena i u Zabranjenom gradu, još od Bertolučijevog Poslednjeg cara, pre 20 godina“, istakao je reditelj.

Za Čena, ovaj film je na neki način ostvarenje sna. "Zahvalan sam što smo snimali u Kini. Iako imamo istoriju dugu hiljadama godina, ovaj film će publici dati šansu da nauče nešto o našem nasleđu i različitim vidovima naše kulture“.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online