Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.02.2019.
21:06
Vestionline A

Oskar 2019. pun iznenađenja: "Zelena knjiga" najbolji film" (VIDEO)

Film "Green Book" (Zelena knjiga), istinita priča o crnom pijanisti, osvojila je glavnu nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauke, Oskara za najbolji film.

EPA/Etienne Laurent
Dobitnici za najbolja glumačka ostvarenja: Rami Malek, Olivija Kolman, Redžina King i Maheršala Ali

"Napravili smo ovaj film sa ljubavlju, nežnošću i poštovanjem. Čitava priča ovog filma je o ljubavi. Sve je počelo od Viga Mortensena i bez njega ne bismo imali ovo ostvarenje", istakli su producenti filma "Zelena karta" Džim Burk, Čarls Vesler, Brajan Kari, Piter Fereli i Nik Valjenoga. 

Meksički reditelj Alfonso Kuaron, koji je već osvojio Oskara za najbolju režiju 2014. za ostvarenje "Gravitacija", i ove godine je dobio nagradu u istoj kategoriji za film "Roma". Film je dobio i Oskara za najbolji strani film.

Još jedan pobednik večeri je film "Bohemian Rhapsody" (Boemska rapsodija), biografija o pevaču Frediju Merkjuriju iz grupe "Kvin" (Queen) čiji lik igra Rami Malek, koji je dobio Oskara za najboljeg glumca. Film i Malek su ranije osvojili Zlatni globus. 

Malek je rekao da nije bilo lako igrati Merkjurija, "homoseksualca i imigranta" i dodao da je i sam imigrant jer su mu roditelji Egipćani koji su se preselili u Kaliforniju.

Najbolja glumica je Olivija Kolman za ulogu u "The Favourite" (Miljenica), iako je glavni favorit za Oskara u toj kategoriji bila Glen Klouz (71) za "The Wife". Glumica je sedam puta nominovana za Oskara. 

"Nadam se da moja deca na TV-u ovo gledaju, pošto se neće desiti ponovo", kroz suze i osmeh se našalila Engleskinja.

U kategorijama najboljeg glumca i glumice u sporednim ulogama nagrade su ove godine dobili Maheršala Ali za "Zelenu knjigu" i Redžina King za "If Beale Street Could Talk". Maheršala Ali je pre dve godine dobio Oskara u istoj kategoriji za film "Moonlight" (Mesečina). 

Reditelj Spajk Li dobio je Oskara za najbolje adaptirani scenario za film "BlacKkKlansman". Li je 2015. godine dobio Oskara za životno delo, ali mu je ovogodišnja nagrada prva u takmičarskom delu.

Film "A Star Is Born" (Zvezda je rođena), sa Ledi Gagom i Bredlijem Kuperom koji je nominovan u nekoliko kategorija, dobio je Oskara za originalnu pesmu "Shallow". 

Dodelu Oskara u Dolbi teatru obeležio je duet pevačice i glumca koji su tu baladu izveli uživo.


Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu, prema mišljenju članova Akademije za film i nauku, dodeljena je Redžini King za sporednu ulogu u ostvarenju "If Beale Street Could Talk". 

Ceremonija je prvi put od 1989. godine održana bez voditelja. Dodelom Oskara završena je sezona dodela filmskih nagrada u svetu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online