Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.12.2017.
21:11
S. Đurić - Vesti A

Život genija u Srbiji

Radoš Bajić (64) ne posustaje. Uporedo sa serijom "Psi laju vetar nosi", za koju je pisao scenario i igra jednu od glavnih uloga, radi i seriju "Šifra Despot" koja se snima u koprodukciji TV Pink i Kontrast studija.

E-STOCK/Stefan Filipović
Uigran tim: Đorđe Marković, Radoš i Nedeljko Bajić

Bajić je autor i scenarista, a u pitanju je ozbiljna TV serija koja prati život nespretnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića.

Najteži deo posla, kako otkriva Radoš, bio je odabrati glavnog glumca, što je zahtevalo jedan iscrpan kasting, a uloga je na kraju pripala mladom glumcu Đorđu Markoviću s kojim je Bajić prezadovoljan.

- Ova serija će promovisati nove mlade glumačke talente i veoma darovite ljude. Moja velika otkrića su Nenad Okanović, Momčilo Otašević, a sada će serija "Šifra Despot" da predstavi još jednog izuzetnog mladog glumca - Đorđa Markovića, koji je fenomenalan i neverovatno talentovan. Mi smo glavnog glumca birali jedno tri-četiri meseca, ali se naše strpljenje na kraju isplatilo. Pored njega u seriji igra više od 100 glumaca, među kojima su i velike zvezde - Miša Janketić, Predrag Ejdus, Danica Maksimović, Dara Džokić - kazao je Bajić, koji važi za autora koji pravi samo hit serije.

I dok se ranije bavio srpskim selom i predgrađem Beograda, sada je akcenat na jednom mladom, genijalnom čoveku.

- Despot Despotović živi sa majkom i ocem u jednoj lepoj kućici u starom delu Košutnjaka. On je kompjuterski programer i radi posao za koji se u svetu plaća 5.000 evra, a on u Srbiji zarađuje 400 evra. On je genije i to je jedna izvanredna dramaturška matrica - taj čovek nas odvodi u razne sredine, ambijente i zahvaljujući njemu srećemo razne ljude. Kroz posao on nas vodi na farmu pilića, u vinariju, nevladinu organizaciju, na Vojno-medicinsku akademiju. Dakle, upoznaje nas sa različitim socijalnim sredinama, pa kroz ovu priču možemo da oslikamo stanje u Srbiji danas - otkriva Bajić.

Serija će premijerno početi da se emituje u februaru na programima TV Pink u Srbiji, ali i u regionu.

Iz dana u dan

Bajić ističe da se "Šifra Despot" potpuno razlikuje od svega onoga što je do sada radio.

- Radimo jedan projekat koji do sada nije rađen na našem tržištu. Moram da priznam da ovakav tip serije nikad nisam radio. Ovo nije ni sitkom, ni telenovela, ovo je jedna ozbiljna TV serija. Svaka epizoda će trajati do 40 minuta, a emitovaće se iz dana u dan. Ovo je forma dnevne serije i to je za mene, kao autora, bila posebna motivacija, iako je prilično naporno. Ovakva serija se mora raditi na drugačiji način, drugačije se piše, realizuje i mi se trudimo da napravimo jedan nov proizvod po kome će i nas prepoznati - rekao je Radoš.

Serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom na lokacijama u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije.

Autor najgledanijih serija

Radoš Bajić tvorac je kultne TV serije "Selo gori, a baba se češlja", kao i ništa manje uspešnih filmskih i TV ostvarenja "Braća po babine linije", "Ravna gora", "Psi laju, vetar nosi"... Ako nešto ume onda je to da na specifičan način "naslika" likove i kroz njih predstavi život u savremenoj Srbiji. Zato nema sumnje da će i junaci serije "Šifra Despot" brzo osvojiti gledaoce kraj malih ekrana.

 

 

 

 

 


 

 

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online