Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.07.2010.
04:53
pressonline.com A

Ana Sakić: "Silovali" su me, al’ sam bila hrabra!

Glumica Ana Sakić slobodnim i mučnim scenama u kontroverznom "Srpskom filmu" iznenadila je publiku u Srbiji koja je navikla da je gleda u sasvim drugačijoj ulozi, kao smernu Ingrid u seriji "Selo gori".

Ana Sakić
 

U intervjuu za "Pres" Ana kaže da njeni roditelji nemaju jak želudac da odgledaju film u kome muče njihovu ćerku i poručuje da je i sama bila zgrožena nekim scenama u tom ostvarenju.

- Kada sam dobila scenario na čitanje shvatila sam da su neke scene preterane i strašne. Morala sam da razgovaram sa rediteljem o tome. Film nije po mom ukusu, niti bih takvo ostvarenje režirala, ali bila je čast naći se u takvom projektu. Takav film morao je jednom da se snimi da bi se stvarnosti pogledalo u oči.

Kako definišete ideju i poruku "Srpskog filma"?

- "Srpski film" je užasno težak i odslikava deo naše stvarnosti koji se krije ispod tepiha. Metaforički prikazuje bolesno vreme u kome živimo, gde jedan bolestan um može da napravi stvari koje mogu da nam promene živote u trenutku. Film mora da se gleda kao metafora, jer nije reč o dokumentarcu niti o ostvarenju koje se vezuje za jedan događaj. Ko je razumeo film i imao želudac da ga pogleda do kraja, sigurna sam da ga je doživeo na pravi način.

Scena iz "Srpskog filma"

Šta je sa onima koji nemaju želudac za takva ostvarenja?

- Znam da su neki izlazili sa projekcija, jer nisu mogli da istrpe to što je prikazano. Film može da vam se svidi ili ne, ali nisam čula da je neko rekao da je loš. Pozvani smo na mnoge festivale po Evropi i svetu, a film će se prikazivati i u londonskim bioskopima od septembra.

Da li ste zadovoljni kako ste odigrali ulogu mučene žene?

- Dobila sam ulogu koju sam priželjkivala dok sam čitala scenario. Reč je o napaćenoj ženi, koju sve vreme muče i zlostavljaju. Imala sam bojazan da li je sve što je bilo snimljeno i svrsishodno. Ali, kad sam pogledala film videla sam da sve ima svoj smisao i cilj. Imam i scenu silovanja, koju je veoma teško odigrati i na koju sam ponosna. Posle svega, prilaze mi kolege i čestitaju na hrabrosti.

Da li ste imali dublerku?

- Ne! Sve što ste videli sama sam odglumila!

Da li je vaša porodica gledala "Srpski film"?

- Roditelji nisu gledali, jer su čuli da je mnogo strašan i da u njemu neko maltretira njihovu ćerku (smeh). Čak mi je i sestra, koja se bavi režijom, rekla da joj je bilo strašno da gleda kako me muče. Nemam problema sa komentarima u okruženju, jer se družim sa ljudima koji misle kao i ja. Znam da u Srbiji postoje brojne predrasude i da je malo onih koji imaju "kapacitet" da pogledaju film.

Uloga u kontroverznom ostvarenju razlikuje se od role smerne Ingrid u seriji "Selo gori". Hoćemo li vas ponovo videti u sagi o srpskom selu?

- Moram da vam otkrijem da će se Ingrid vratiti u Petlovac! Radoš Bajić mi je rekao da se publika, koja se vezala za moj lik, veoma interesovala da li ću se vratiti u seriju. Ne smem da vam otkrijem detalje, ali mogu da kažem da ću se vratiti na pompezan način i potom - nestati!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online