Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.08.2017.
19:43
S. Đurić - Vesti A

Zvezde najbolja reklama za Beograd

Nedavni boravak Džulije Roberts u Srbiji uzburkao je medije u regionu koji su u stopu pratili slavnu glumicu. Pisalo se gde je bila, šta je jela, šta joj se najviše dopalo u Beogradu, pozirala je sa običnim ljudima, a Srbija je dobila besplatnu reklamu kakva se samo poželeti može.

A. Čukić
Često dolazi: Rejf Fajns

Poslednjih godina sve više holivudskih reditelja dolazi u Srbiju kako bi snimali svoje filmove, a to dovodi i zvezde.

Da bi što više privukli strane filmadžije, na snagu je stupila Uredba o podsticajima za audio-vizuelna dela.

Međutim, filmski radnici u Srbiji smatraju da treba još olakšati strancima uslove snimanja jer novac koji se tom prilikom slije u Srbiju nije zanemarljiv.

Naravno, važnu ulogu igra i gostoprimstvo domaćina, pa ne čudi što je oskarovac Rejf Fajns ponovo u Beogradu i bira lokacije za snimanje svog trećeg filma koji potpisuje kao reditelj.

U pitanju je film "Bela vrana" po tekstu Dejvida Hera i romanu Džuli Kevena "Rudolf Nurejev: Život".

Reč je o filmskom ostvarenju o burnom životu ruskog baletskog igrača Rudolfa Nurejeva.

Njega će na filmu oživeti ruski plesač Oleg Ivanko, Adel Eksarčopulos, zvezda filma "Plavo je najtoplija boja", glumiće Klaru Smit koja je Nurejeva uvela u pariske umetničke krugove i pomogla mu u kreiranju koreografija.

Među glumcima će zapažene role imati ukrajinski baletan Sergej Polunjin i ruska glumica Čuplan Kamatova.

- Ovo je priča o beskompromisnom duhu, domovini, ideologiji i prijateljstvu, ali i kulturi baleta u Rusiji - otkrio je Fajns koji je se u Beograd svako malo vraća što zbog posla, što zbog prijatelja koje je stekao u Srbiji tokom snimanja svog rediteljskog prvenca "Koriolan".

Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije, istakao je da stupanjem na snagu Uredbe domaćim i stranim producentima omogućen povraćaj od 20 odsto uloženog novca, čime je ostvaren veliki uspeh. Strane produkcije su i prilika da domaći glumci steknu iskustvo i zarade nešto sa strane.

Od "Prestola" do Džejmsa Bonda

Čuvena serija "Igra prestola", koja je, između ostalog, snimana i u Dubrovniku, bila je odlična prilika za promociju Hrvatske.

U ovoj zemlji odavno su shvatili značaj dolaska stranih filmadžija, pa su ponudili dobre uslove.

U Hrvatskoj su se snimale serije "Bordžije", "Božić na suncu", a kako se priča, dolazi im i Džejms Bond.

Naime, kako piše britanski "Miror" 25. film o najslavnijem tajnom agentu na svetu trebalo bi delom da se radi i u Hrvatskoj, tačnije u Dubrovniku.

Bonda će ponovo glumiti Danijel Krejg, snimanje filma čiji je radni naslov "Shatterhand",
trebalo bi da počne krajem godine, dok se premijera očekuje 2019.

Bolivudske filmadžije

Pored holivudskih zvezda, u Srbiju dolaze i glumci iz Bolivuda. U našoj zemlji snimljen je indijsko akciono-ljubavni film "Mudrost".
- Pored glumaca iz Indije, na snimanju su angažovani i domaći glumci Slobodan Stefanović i Miloš Timotijević. Bolivudske filmadžije su za ovaj projekat dobile subvencije od države u vidu povraćaja 20 odsto poreza na uložena sredstva u Srbiji - rekla je za medije Jelena Kohut iz beogradske Klokvork filmske produkcije, koja je filmadžije iz Indije dovela u Srbiju.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online