Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.02.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Od Đine do Tašane

Glumica Jugoslava Drašković (47) proslavila se ulogom Đurđine - Đine Golubović u seriji "Srećni ljudi", koja se i danas često reprizira. A onda je nestala sa malih ekrana i mnogi su pomislili da se potpuno povukla iz glume. A nije.

A. Čukić
Dobar scenario, dobar film: Jugoslava Drašković

- Ta slava koja mi se dogodila sa Đinom bila je nagla, nisam imala vremena da se pripremim. Nakon serije sam rodila dete i zajedno sa suprugom osnovala firmu koja se bavi filmskom distribucijom i prikazivanjem. Nisam prestala da se bavim glumom, samo nisam bila u medijskoj žiži - kaže Jugoslava, koja se na bioskopsko platno vratila u filmu "Zona Zamfirova 2" Juga Radivojevića, u kojem igra Zoninu majku Tašanu.

Pročitajte još:

N. Đurović

* Zone sa mirisom Holivuda

* Vratila se Zone

- Bilo je nekih ponuda i ranije, ali ih nisam prihvatala iz meni znanih razloga o kojima ne bih govorila. Da se razumemo, ni ovo ne računam u moj veliki povratak pred filmske kamere, jer je uloga mala i zaista je samo proizvod obećanja koje sam davno dala producentu filma.

S obzirom na to da ste i u distributerskom poslu, kako ocenjujete stanje u filmskoj industriji?
- Imajući u vidu da nam je suženo tržište i da je cena bioskopske ulaznice drastično niža u odnosu na cene ulaznica u regionu, ipak nismo nezadovoljni. Veliku zaslugu za rezultate filmova na srpskom tržištu ima bioskopska mreža koja je osavremljena i projekat Mobil 3D sinema koji smo osnovali kako bi ljudima širom Srbije koji nemaju priliku da pogledaju 3D film u svom gradu, ipak omogućili da to i ostvare. U domove kulture (koji moraju da imaju samo zidove i stolice) donosimo 3D projektor, ozvučenje, platno i 3D naočare. Ovako sarađujemo sa više od 100 gradova u Srbiji i to je ono što je podiglo ukupnu gledanost filma u Srbiji, uopšte.

Pozitivna trema

U filmu "Zona Zamfirova 2" igrate Zoninu majku. Kako ste se osećali kada ste ponovo stali pred filmske kamere?
- Divno sam sa osećala, imala sam onu vrstu pozitivne treme - kaže Jugoslava.
Da li je za vas bilo opterećenje da glumite ulogu koju je u prvom delu igrala Milena Dravić?
- Iskreno, nisam imala vremena da razmišljam i da samu sebe plašim poređenjem sa našom glumačkom legendom, Milenom.

Bez obzira na nestašicu para snima se dosta kvalitetnih filmova. Kako to komentarišete?
- Ako je dobar scenario, ima šanse da se napravi i dobar film. Znači dobra priča je osnova, sve ostalo je nadogradnja. Naši glumci su odlični, još ako se nađe dobar i štedljiv reditelj, eto filma pred nama!

Pozorište ogledalo društva

Jugoslava već godina igra u Pozorištancetu Puž. Deca su najzahtevnija publika, jer glumac mora da ih animira i zadrži im pažnju, što nije lako. To se ne uči na fakultetu, već se stiče iskustvom.
- Uživam da igram u Pozorištancu Puž, evo već 25 godina. To mesto je postala poslednja oaza kada je reč o dobroj pozorišnoj predstavi za decu. Hvala Caci Aleksić i Branku Milićeviću koji su poželeli jednom davno da i ja budem deo njihove pozorišne čarolije - kaže Jugoslava.
Kako ocenjujete stanje u pozorištu?
- Pozorište je živ organizam koji se ponaša kao ogledalo društva u kome se nalazi. Najvažnija uloga pozorišta jeste da bude kritičar društva, kao i njen savetnik. To je najvažnije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online