Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.06.2010.
19:48
Tanjug A

"Neke druge priče" na Siciliji

Nakon što je premijerno prikazan na nedavno završenom novosadskom festivalu "Sinema siti", film "Neke druge priče", imaće i internacionalnu premijeru. Film će biti prikazan 17. juna u glavnom takmičarskom programu na Međunarodnom filmskom festivalu u Taormini na Siciliji, a predsednik žirija je direktor Berlinskog filmskog festivala Diter Koslik.

Premijeri u Taormini prisustvovaće autor projekta Nenad Dukić, rediteljka srpske priče Ana Maria Rosi, glumci Nataša Ninković i Sergej Trifunović, kao i rediteljke i producenti drugih priča - Hanna Slak, Marija Džidževa, Dunja Klemenc i irski ko-producent Ian W. Dejvis.

U okviru festivala biće dodeljene dve posebne nagrade - reditelj Emir Kusturica dobiće nagradu za dijalog među kulturama, dok će nagrada "Arte" biti dodeljena američkom glumcu Robertu De Niru, koji će u Taormini održati predavanje o glumi.

Priče omnibusa "Neke druge priče" odražavaju senzibilitet nove generacije, njihove dileme, sumnje, nade, odnos prema aktuelnim problemima s kojima se mladi ljudi suočavaju u svojim sredinama danas.

Osmišljen od strane srpskog filmskog kritičara i producenta Dukića, omnibus objedinjuje pet kratkih priča mladih rediteljki iz republika bivše Jugoslavije, priča koje se sve, na ovaj ili onaj način, bave trudnoćom.

Filsmki kritičar prestižnog časopisa "Verajeti" (Variety) ocenio je da su filmovi u okviru "Neke druge priče" različite tematike i trajanja i ne čine kohezivnu celinu, ali omnibus forma predstavlja "dobru priliku za razvoj i promociju balkanskih ženskih talenata i saradnju među nekad zaraćenim nacijama".

"Film će biti od značaja za festivale, a može da računa i na solidnu bioskopsku prođu u regionu", predviđa "Verajeti".

U realizaciji ovog intrigantnog projekta, čije priče, iz vizure mlade generacije, oslikavaju način života u zemljama bivše Jugoslavije, učestvovale su mlade rediteljke: Ana Maria Rosi (Srbija), Hanna Slak (Slovenija), Ivona Juka (Hrvatska), Ines Tanović (BiH) i Marija Džidževa (Makedonija).

Glavne uloge u srpskom delu omnibusa tumače Sergej Trifunović, Nataša Ninković, Gordan Kičić i Svetlana Bojković, a u glumačkoj ekipi su i Emir Hadžihafizbegović, Lucija Šerbedžija, Nera Stipičević, Goran Bogdan, Nina Violić, Feđa Štukan i Iva Zendelska.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online