Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.11.2016.
05:10
S. Đurić - Vesti A

Od glume se ne živi, već umire

Film "Stado", rediteljski prvenac Nikole Koje (49), premijerno je prikazan na dve lokacije u Beogradu - u Centru Sava i u bioskopu Ušće. Kompletna glumačka ekipa predvođena rediteljem i glavnim glumcem Nikolom Kojom, umesto crvenim, prošetala je zelenim tepihom, okruženim balama sena.

A. Letić
Stado kao metafora: Nikola Kojo i Zoran Cvijanović

Posebnu pažnju privukla je Kojina supruga Aleksandra koja se ne pojavljuje u javnosti, ali je sada došla da podrži muža. Svoj prvi film, koji govori o mukama glumaca, Nikola je posvetio svom kumu i prerano preminulom kolegi Miloradu Mandiću.

- Ovo je omaž Mandi, ali ne samo njemu. U ovoj zemlji se ne živi od glume, već se od nje umire! Teško mi je da pričam o Mandi. Nas dvojica smo bili ne samo prijatelji, već i kumovi. Možda kroz ovaj film ljudi shvate šta znači živeti ovaj život, biti u glumi 24 sata dnevno, ne biti slobodan nigde. Stalno jurimo, radimo kako bismo platili račune i nahranili decu. Ne može tako da se živi. Nadam se da će neko početi malo više da ceni ovu profesiju - rekao je Nikola Kojo i istakao da ga raduje kako je publika prihvatila film.

Sportisti, glumci, pevači

Premijeri filma "Stado" prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog života - glumci, sportisti, pevači. U satiričnoj komediji uživali su između ostalih Predrag Danilović, Tijana Dapčević, Seka Sabljić, Žarko Paspalj, Vuk Kostić, Suzana Perić, Zoran Živković i mnogi drugi.

- Čitav ovaj posao bio je veliki poduhvat za mene. Nije bilo nimalo lako biti istovremeno i ispred kamere i iza kamere. Bilo je veoma stresno. Iako se kroz film bavimo glumcima, ovo je priča o svima nama i vremenu u kome živimo, pa se u filmu može pronaći svako - dodaje reditelj.

Zbog premijere iz Dubaija je stigla i Vesna Trivalić koja igra jednu od glavnih uloga u "Stadu".

- Malo me strah pre nego što uđem i pogledam ga. Verujem i sigurna sam da će ovaj film doživeti uspeh. Iskreno, nije mi bilo lako da igram glumca, odnosno sebe - istakla je Vesna. Brojna publika, koja je došla na premijeru pozdravila je glumačku ekipu ovacijama i aplauzima, a mogli su se čuti uzvici: "Bravo!"

Priča o današnjem društvu

Film "Stado" je satirična komedija, u kojoj scenarista Nebojša Romčević govori o životu iza kamere, o glumcima, njihovom privatnom životu, spremnosti na rizik, kompromis i svaku žrtvu samo da bi napravili svoje umetničko delo. Ali, sve je to metafora jer film zapravo govori o današnjem društvu i ima politički kontekst.

To je priča o svetu koji nema lični stav, i koji dozvoljava da ga moćnici vode kao ovce. Iako se bavi svaremenim srpskim društvom, ova priča može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u različita vremena.

Kako je objasnio Koja, do sjaja i bleštavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.

- Stado je metafora za sve nas glumce, pa i za narod i način na koji u životu srljamo i ponekad se ne branimo od prepreka - kaže Kojo, koji je u svom rediteljskom prvencu okupio srpski glumački krem. Osim njega, igraju i Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Branislav Trifunović, Nebojša Ilić, Miloš Samolov... Gosti u filmu su i Zvonimir Đukić Đule, Vlado Georgiev i Marko Vidojković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online