Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.09.2016.
04:00
S. Đurić - Vesti A

Srpski ratnik biće hit

Posle velikog uspeha filma "Mali Budo", koji je proglašen za najgledaniju komediju u poslednjoj deceniji, reditelj Danilo Bećković (35) predstavlja novi film "Jesen samuraja".

N. Đurović
Čekaju sud publike: Reditelj Danilo Bećković (drugi sleva) sa ekipom filma

U pitanju je romantična komedija koja se stilski oslanja na "Budu" i u kome je Bećković ponovo okupio sjajnu ekipu glumaca. Scenario potpisuje Dimitrije Vojnov koji je istakao da mu je inspiracija za priču o bivšem karatisti bio njegov kolega koji se posle bavljenja karateom okrenuo fakultetu.

- Mnogi sportisti, pa i karatisti, nakon okončanja sportske karijere nađu se pred neizvesnom budućnošću. Jako mi je interesantna priča o tome šta se dešava sa ljudima koji posvete ceo život jednom borilačkom sportu kada prestanu da se takmiče. S druge strane, borilački sportovi regrutuju svoje polaznike kroz filmove i popularnu kulturu, pa mi je bilo jako zanimljivo da uvedem taj filmski prikaz borbe kao nešto što igra jako važnu ulogu u životima mojih junaka. Dakle, inspiracija je iz života, a ovaj film je spoj drame, ljubavi, komedije i borilačkih veština - kaže Dimitrije.

Omaž muzici '80-ih

Muziku za film radio je Marko Kon, koji se oslanjao na period '80-ih godina i tadašnje muzičke trendove.
- Film je neka vrsta omaža 80-im godinama, pa se i muzika bavila tim periodom. Nabavio sam sintisajzere iz prve polovine '80-ih godina i igrao sam se s tim spravama. Inspirisali su me zbog svojih ograničenih mogućnosti - rekao je Marko Kon.

Reditelj Danilo Bećković ističe da im je uspeh "Malog Buda" olakšao posao oko novog filma.

- "Jesen samuraja" nastala je pod uticajem filmova iz '80-ih i '90-ih godina sa kojima smo odrastali. To su borilački filmovi kao što su "Karate kid", i kasnije "Ratnik". Za scene borbe sarađivali smo sa kaskaderom Kalojanom Vodeničarovim iz Bugarske, koji je radio sa Tomom Kruzom, Brusom Vilisom i Stivenom Sigalom. Vodeničar je rekao da nema mnogo glumaca na svetskom nivou koji su sposobni da urade ono što je Petar Strugar radi u ovom filmu. "Jesen samuraja" je poput "Politikinog zabavnika", za sve od 7 do 77 godina, ima borilačke i ljubavne scene, ali i socijalnu priču - kaže Bećković i objašnjava zašto je priču smestio u savremeno doba.

Od Podgorice do Bečeja i Beograda

Film "Jesen samuraja" premijerno će biti biti prikazan 1. oktobra u Podgorici, dan kasnije u Bečeju gde je i sniman, dok je beogradska premijera zakazana za 2. oktobar, a film će se u bioskopima naći od 3. oktobra. Pored pomenutih glumaca u filmu igraju i Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Slaviša Čurović i deca Petar Novićević i Uroš Božović.

- Odabrali smo da priču o tome kako su se zavoleli Vladica i Snežana smestimo u savremeno doba, kako bismo pokazali da romantika nije rezervisana samo za daleku prošlost i minula, bolja vremena. Naši junaci su obični ljudi sa vrlinama i manama kao i svi ostali, zato što ljubav nije privilegija bogatih i uspešnih - dodaje Bećković.

V. Sekulić
Zadovoljna: Katarina Žutić

Naporni treninzi za Strugara

Glavna uloga poverena je Petru Strugaru koji je zbog lika karatiste Vladice morao intenzivno da trenira i po 12 sati nedeljno kako bi se valjano pripremio za ulogu.
- Tu si bile fizičke pripreme, koje su bile veoma naporne. S druge strane bilo je potrebno da uđem u psihologiju borca, pa sam morao da prođem sve što i Vladica. Trenirao sam karate, boks i džijudžicu, gledao sam snimke borbi, razgovarao sa nekim borcima, čitao sam dosta o bušidu - putu ratnika i samurajskom načinu života. Zapravo, u filmu ja tučem sve redom, a tek u poslednjoj borbi moj lik dobija batine - rekao je Petar Strugar. Glavna ženska uloga poverena je Hristini Popović, koja priznaje da se mučila oko lika Snežane.
- Prvi put igram normalnu ženu - našalila se Hristina. Jednu od značajnijih uloga igra i Katarina Žutić, koja je rekla da je imala dovoljno prostora da ostvari ono što je zamislila i uskladi sa onim što želi reditelj.
- Prvi put sarađujem sa Danilom i oduševljena sam. Prijao mi je rad na ovom filmu. Lepo smo se svi razumeli i zaista sam uživala. Ovaj film stvarno svetski izgleda - rekla je Katarina Žutić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online