Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.06.2016.
08:00
D. Petrović - Vesti A

Šamari pljušte na snimanju!

Mnogi misle da je život glumaca glamurozan kao njihova šetnja crvenim tepihom na premijerama. Ali, glumački posao ume da bude i te kako težak. Snimanja često zahtevaju da se glumci zarad uloga nađu i u blatu i na kiši, po ciči zimi, pa zarade modrice, slome ruke, noge ili pak rebra.

V. Sekulić
Saveti i batine: Nenad Okanović

Mlada i sve uspešnija glumica Nina Janković sjajno je odigrala Nemicu Inge u seriji "Vere i zavere" po romanu Aleksandra Tišme. Snimanje će pamtiti i po šamarima kolege Nikole Rakočevića.

- Nije bilo lako, ali smo uspeli to da snimimo uz pomoć reditelja koji nas je vodio kroz scenu. Nikola me je ošamario nekoliko puta i bili su to pravi pravcati šamari. Obraz mi je brideo i boleo me, ali takve scene ne mogu da se fingiraju - iskrena je Nina, koja nema problem ni sa golotinjom na filmu.

- Ja sam se skinula u svojoj prvoj ulozi u filmu "Montevideo, Bog te video" i na to ne gledam kao na neki bauk. To je deo glume i mog posla, naravno ako je opravdano i zarad uloge - dodaje Nina.

Batine nije izbegao ni Nenad Okanović na snimanju filma "Vir", a isprašila ga je Mirjana Karanović, njegova bivša profesorka koja u filmu igra opasnu policijsku inspektorku.

- Bilo je inspirativno gledati brilijantnu Miru kao radi. Davala mi je savete, instrukcije, a dobro me je isprašila jednom podebelom knjigom u sceni saslušanja, jer je to scenario zahtevao od nje - priseća se Okanović.

Obešena o kapiju

Milena Dravić i danas se seća snimanja filma "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji." A, kako i ne bi kada su je "obesili" na kapiju i zaboravili!
- Imala sam scenu gde su me obesili o jednu lepu, visoku kapiju. Vezali su me ispod ruku i obesili. I, kad je snimanje završeno, ekipa se spakovala i otišla, a ja ostadoh da visim. Naiđe neki čovek, gleda me u čudu. Zabezeknut. Pita me, onako sav zbunjen - šta radite. Ja pokazah rukom u pravcu u kom su svi otišli i nekako jedva promrmljah: "Filmska ekipa, kažite im da neko dođe da me spase". Dotrčaše ubrzo, spustiše me, jedva dođoh do vazduha. Već sam bila pomodrela - priseća se Milena.

Voja Brajović i danas se rado seti snimanja serije "Povratak otpisanih" koja mu je donela veliku popularnost. A, da je bilo lako na setu nije, posebno kada su radili scene u kanalizaciji. Ipak, reditelj Aca Đorđević rešio je da glumce poštedi silaska u pravu kanalizaciju.

- Mi smo scenu u kanalizaciji snimali u bazenu u studiju Avala filma, gde je Veljko Despotović, jedan genije, napravio sjajnu scenografiju. On je isekao neko sveže povrće i bojio da bi to izgledalo kao da su sveže fekalije, a da nikom ne naškode. Da bih bio zaštićen, obukli su mi ronilačko odelo i preko toga radnički kombinezon. Međutim, kako sam skočio u vodu, tako su svi ostali skočili u vodu ali bez ičega, da se ne proslavim samo ja, nego da i oni učestvuju u tome. Takve stvari se danas više nikako ne mogu uraditi - priča Voja Brajović.

I Ljiljana Stjepanović je tokom karijere imala brojne pehove. Na snimanju serije "Selo gori, a baba se češlja" slomila je rebro i to po drugi put.

- Morala sam da čučim dok bol nije uminuo, a onda sam stisla zube i završila snimanje scene. Meni se pehovi dešavaju iz silne želje da nadogradim ulogu, a onda dođe trenutak dekoncentracije, nepažnje, i tad nastanu padovi, lomovi. Bilo, prošlo, izdržala sam sve muke, ne može mi niko ništa! - rekla je Ljiljana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online