Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.05.2010.
03:59
Vestionline A

Princ od Persije stiže u Beograd

Beogradska premijera dugo očekivanog filma "Princ od Persije: Pesak vremena" biće održana 2. juna u Sava Centru, sa početkom od 20.30h. To je epska akciona avantura smeštena u mitske predele Persije.

Nestašan princ (Džejk Džilenhol) će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (Džema Arterton) i zajedno će se upustiti u trku sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.
Pored Džejka Džilenhola i Džeme Arterton, u filmu igraju ser Ben Kingsli i Alfred Molina.

"Obožavamo da publiku odvodimo u nove svetove koje nikada ranije nisu istražili,“ kaže producent Džeri Brukhajmer, "a antička Persija je sigurno jedan od najlepših. Ima izuzetno bogato nasleđe maštovitosti i fantazije, i pokušali smo to da prenesemo u 'Princu od Persije'. Film je izuzetno maštovit, ogromnih je razmera i ima fenomenalne akcione sekvence.“

Dastanovo pravo po rođenju bilo je to da postane princ – to je bila njegova sudbina. Kao dečak u Persiji iz 6. veka – jednom od najvećih carstava koje je svet ikada video – mladi

Dastan je ulični nestaško, bez roditelja i bez prebijene pare. Dastan će prvo biti pošteđen kazne zato što je stao u odbranu dečaka koji je uhvaćen u krađi jabuka, a potom će ga i usvojiti kralj Šaraman, koji je u Dastanu primetio neko dostojanstvo i veličinu.

Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl) i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika.
 

Režiser Majk Njuel je naravno bio pozvan da režira filmsku adaptaciju Princa od Persije. Brukhajmer za njega kaže sledeće: "Majk može uspešno da režira bilo kakav žanr filma, od 'Četiri venčanja i sahrane', koji je drama/komedija, preko 'Donija Braska', pravog, žestokog uličnog filma, do 'Harija Potera i vatrenog pehara' koji je imao pravu mešavinu avanture i mitske fantazije kakvu smo i mi tražili. Želeli smo zabavan film koji će se dopasti širokoj publici, ali i nešto posebno što će se koncentrisati na likove i priču.“

"Što izuzetniji, što crnji i mučniji, što približniji grešnoj ljudskoj prirodi film može da bude – to vam je dobar britanski film,“ kaže Njuel. "Ali u poslednje vreme više sam zainteresovan za velike, zabavne filmove, a 'Princ od Persije: Pesak vremena' je upravo to – veliki, zabavan film – i veoma sam zadovoljan što ga imam u svom opusu.“

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online