Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.02.2016.
08:28
E. V. / Fest A

"Procep" me spojio sa Korejcima

Film "Procep" u režiji Dejana Zečevića (44) premijerno će biti predstavljen publici na predstojećem Festu. U pitanju je naučno-fantastični triler koji je radio u saradnji sa producentima iz Južne Koreje. "Procep" je snimljen i pripremljen za prikazivanje za samo godinu dana, što je u današnje vreme ravno podvigu.

D. Zečević
Deo tima: Reditelj Dejan Zečević

- Ceo sistem produkcije je tako organizovan da smo posle najave vrlo brzo ušli u realizaciju. Snimanje nije dugo trajalo, nešto više od tri nedelje, jedino je postprodukcija bila malo duža zbog puno specijalnih efekata. To je jedna, uslovno rečeno, industrija koja tako funkcioniše, gde su važni termini izlaska filma, dogovori za prodaju i distribuciju. Pored ljudi iz Srbije, na filmu su sarađivali partneri iz Južne Koreje i Slovenije. Bio sam deo tima i pokušao da se na najbolji način priključim njihovoj koncepciji, da napravim nešto sa čime oni posle mogu dalje da barataju.

Da li su producenti imali neke specifične zahteve u vezi sa sadržajem ili stilom filma?
- Krenulo se od moje ideje šta bi trebalo da bude pravac filma, oformljen je scenaristički tim i ja sam učestvovao u tom procesu, jer se moja ideja od početka uklopila u koncept koji im je bio potreban. Bilo je situacija gde smo imali drugačija mišljenja i tada sam se trudio da ih tačno razumem šta hoće, a ne da samo mislim šta bih ja želeo. To je zamišljeno da ima smisla jedino ako bude funkcionisalo na tržištu, što je bila potpuno nova dimenzija za mene kao učesnika u jednom procesu. Nije mi problem na filmu, a sve manje i u životu, kada imam različito mišljenje u odnosu na nekoga. Nekako verujem da iz svake situacije može da se izvuče nešto korisno i nešto dobro.

Vizija naše realnosti

- Nedavno sam završio snimanje filma "Izgrednici". To je psihološka drama po scenariju Đorđa Milosavljevića. Radi se o jednoj posebnoj viziji naše realnosti. Želeo sam da se pozabavim nekim problemima koji čine deo naših života vrlo ekstremnim problemima nasilja mladih ljudi, ali kroz potpuno drugačiju perspektivu, kroz, da tako kažem, naučni pogled na tu stvar. Nadam se da ćemo napraviti vrlo poseban film koji će, ako ništa drugo, postaviti mnogo pitanja - kaže Zečević.

Kakvo Vam je iskustvo donela ta saradnja?
- Zanimljivo je uopšte da se sretnete, a pogotovo da radite sa ljudima iz Koreje, da provedete neko vreme sa ljudima iz tako drugačije kulture. Bio sam u Južnoj Koreji s filmom "Neprijatelj" na festivalu u Busanu, imao sam lepa iskustva i sa publikom i sa organizatorima. Dopala mi se atmosfera, način komunikacije, odnos prema ljudima i prema poslu. To se nastavilo sa gospodinom Ti Džej Čungom i njegovim saradnicima koji su sa nama radili na ovom filmu. Za mene je bio izazov da se priključim već oformljenom konceptu, da pronađem svoje mesto u tom procesu, koji je nudio i lepe mogućnosti kao što je raditi film na engleskom, tematski drugačiji od onoga što bih mogao da radim za ovdašnje tržište, a najinteresantniji aspekt bio je rad sa glumcima koji dolaze iz Amerike, Slovenije i Srbije.

Na klackalici

Film "Procep" je proizveden prvenstveno za ljude koji vole SF ili horor. Ja volim takve filmove, ali nisam fanatik. Svestan sam da veliki procenat tih filmova nije preterano kvalitetan. Tu je bila moja unutrašnja borba i nekakav kreativni proces da unutar zadatih tema, postavki koje su potrebne, ubacim elemente koji bi meni i nekome ko nije samo fan SF-a i horora mogle da budu na neki način inspirativne. To je klackalica na kojoj sam se nalazio i na kojoj su uostalom i producenti želeli da naprave sledeći korak u njihovoj koncepciji.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online