Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.05.2010.
22:39
Vestionline A

"Robin Hud" premijerno u "Sava" centru

Beogradska premijera filma "Robin Hud" biće održana 12. maja u 20.30h, u "Sava" centru. Film će istog dana otvoriti Kanski festival, a već narednog stiže na redovne bioskopske repertoare. Režiju potpisuje Ridli Skot, glavne uloge ostvaruju Rasel Krou i Kejt Blanšet, a igraju još i Vilijam Hart, Mark Strong i mnogi drugi.

Oskarovac Rasel Krou ponovo se ujedinio sa rediteljem blokbastera "Gladijator“, filmskom legendom Ridlijem Skotom, kako bi snimili epsku akcionu-avanturu "Robin Hud“.

Priča govori o legendarnoj figuri generacijama poznatoj pod imenom Robin Hud, čiji su podvizi istrajali u popularnoj mitologiji i raspaljivali maštu onih koji su delili njegov duh pravedništva i avanture.

U Engleskoj 13. veka, Robin i njegova družina razbojnika suprotstavili su se korupciji u lokalnom selu i poveli su bunu protiv krune koja će zauvek promeniti ravnotežu sile između kralja i njegovih podanika. I bilo da ga doživljavate kao odmetnika ili heroja, jedan čovek skromnog porekla postaće večni simbol slobode za svoj narod.

“Robin Hud” prati život eksperta u streličarstvu, koji je ranije bio zainteresovan samo za samoodbranu, od služenja u vojsci kralja Ričarda u ratu protiv Francuza. Posle Ričardove smrti, Robin odlazi u Notingem, grad koji pati zbog korupcije despotskog šerifa i preteranih poreza, gde će se zaljubiti u smelu udovicu Lejdi Marion (oskarovka Kejt Blanšet), ženu koja je skeptična po pitanju identiteta i motivacija ovog razbojnika iz šume.

U nadi da će zadobiti ruku gospe Marion i da će spasiti selo, Robin će sastaviti bandu čije se smrtonosne veštine mogu meriti samo s njihovom željom za životom.

Zbog toga što im je zemlja oslabljena zbog decenija provedenih u ratu pod neuspešnom vladavinom novog kralja, Robin i njegova družina krenuće u još veću avanturu. Ovaj neočekivani heroj će sa svojim saveznicima dati sve od sebe da spreči da se njegova zemlja ne upusti u krvavi građanski rat i da još jednom vrati slavu Engleskoj.

Rasel Krou kaže da je bio oduševljen kada mu je bila ponuđena ova uloga jer je još od detinjstva bio veliki fan ovog odmetnika. Međutim, pristao je da igra u filmu uz jedan uslov: "Rekao sam da ću pristati da snimam Robina Huda ali samo ako će imati novi pristup priči, kaže Rasel.

"Ovo je jedna od priča koja se najduže održala u engleskom jeziku,“ nastavlja Rasel. "To zaslužuje da je joj se pristupi s poštovanjem. Ja sam smatrao da ako planiramo da oživimo Robina Huda to moramo da učinimo tako kao da je sve ono što smo dosad znali o ovoj legendi bilo razumljiva greška. Mora biti drugačije od svega dosad viđenog.

Uzmite kao primer Robina i Malog Džona koji se ne slažu od prvog trenutka. Kad ih mi prvi put vidimo zajedno oni su već u nekoj svađi. Ali ona se ne odigrava na balvanu pored potoka kao što je već viđeno sto puta. Ono što smo mi učinilo to je da smo redefinisali vreme i promenili vremenski tok priče.“

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online