Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.03.2015.
11:11
S. Janković - Vesti A

Više od trenera

Dugometražni dokumentarni film "Svetislav Pešić - Više od trenera", u režiji Željka Mirkovića, o jednom od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera, imao je u nedelju uveče svetsku premijeru u Domu sindikata, u okviru Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF). Po ovacijama na kraju, bilo je jasno da je dokumentarac pogodio metu, podsećajući na sve ono što je Pešić postigao na svom putu od Pirota do Minhena, gde sada vodi ekipu Bajerna.

M. Antić
Susret s prijateljima: Svetislav Pešić sa unukom Lukom, reditelj Željko Mirković i Žarko Zečević

Šta je to što ovog trenera čini pobednikom, pokušavali su da pred kamerom otkriju najpoznatiji igrači, treneri, sportski svetski lideri koji su radili i rade sa njim, ali takođe i njegovi najbliži. Film je sniman u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu, i prati ključne Pešićeve uspehe.

Vera će reći kad je kraj

- Moja supruga Vera je jedina osoba koja će moći da me jednog dana zaustavi i odvoji od košarkaškog terena. Ali, ona to neće još dugo da preseče - kaže Pešić

- Predlagali su mi da napišem knjigu o svom životu i karijeri, ali ja to nisam želeo jer još nije vreme za to. I dalje sam pun energije, radim punom parom i neću da podvlačim crtu - kazao je Svetislav Pešić posle premijere.

- Ovaj film sam ipak prihvatio jer nije običan biografski. Moja želja je bila da u njemu dokažem da je košarka globalni sport, kao fudbal. Reditelj i scenaristi nisu to baš u potpunosti prihvatili, ali ja ne odustajem i možda u nekom sledećem filmu glavna nit priče bude baš to moje viđenje sporta kome sam posvetio decenije - objašnjava slavni trener.

- Nizale su se pobede, bilo je i poraza - skromno se osvrnuo na karijeru u kojoj je sa igračima reprezentacija svoje zemlje i Nemačke, ali i sa klubovima, pokupio sve titule - računajući i one svetskog i evropskog prvaka.

M. Antić
Podrška: Dejan Bodiroga sa sinom Nikolom i Aleksandar Đorđević

U Pešićevom jezgrovitom zaključku, izrečenom u obraćanju publici posle filma, sve izgleda jednostavno jer on lakonski kaže: "Samo sam dao doprinos našoj, srpskoj, ali i evropskoj košarci."

Reditelj Mirković je pohvalio glavnog junaka svog filma rekavši da je popularni Kari "aktivno učestvovao u ovom projektu, sa isto onoliko strasti koliko i u košarkaškim projektima".

Unuk Luka

Pored svih obaveza, legendarni trener pomaže i unuku Luki u prvim košarkaškim koracima, stazama oca Marka, koji takođe bio sjajan košarkaš. Dečak se još dvoumi između fudbala i košarke, ali je posle filma razgalio dedu izjavom da će se ipak opredeliti za - košarku.

Asovi

Pošto je u subotu uveče sa Bajernom upisao još jednu pobedu u nemačkom šampionatu, u nedelju je sa unukom Lukom doputovao u Beograd zbog filma, ali i brojnih prijatelja koji su ga očekivali. Srdačni susreti bili su sa Bodirogom, Đorđevićem, Tomaševićem, momcima koji su na parketu realizovali ideje trenera i učitelja. Publika ih je burno pozdravila i još jednom im se zahvalila za sva zlatna odličja koja su doneli svojoj otadžbini.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online