Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.04.2010.
22:02
Vestionline A

"Žena sa slomljenim nosom“ premijerno na festivalu "Cinema city"

Film "Žena sa slomljenim nosom“ Srđana Koljevića biće premijerno prikazan na festivalu Cinema City koji se održava od 5. do 12. juna 2010. godine u Novom Sadu. Ljubavna priča o prevazilaženju emotivnih povreda iz prošlosti, kroz neke naizgled nemoguće ljubavi, biće prikazana u okviru takmičarske selekcije "Nacionalna klasa“, u konkurenciji za nagrade festivala za domaći fim.

Novo ostvarenje poznatog domaćeg scenariste i reditelja Srđana Koljevića otkriva nam junake koji kroz nemoguće ljubavi koje im se dešavaju spašavaju živote. Neobičan zaplet počinje kada mlada žena sa slomljenim nosom (Nada Šargin) izlazi iz taksija u saobraćajnoj gužvi na mostu, i baci se u reku. U taksiju ostaje beba. Ovaj događaj izazvaće lanac reakcija troje očevidaca, koji će na različite načine promeniti njihove živote.

Taksista mizantrop (Nebojša Glogovac), ostavljen sa bebom, počinje da se bori za život Žene sa slomljenim nosem. Mlada profesorka (Anica Dobra) suočena sa zaljubljenošću tinejdžera (Nikola Rakočević) uspeva da prevaziđe svoju životnu traumu…Neobična apotekarka (Branka Katić) napušta verenika otkrivajući da je brat njene prve ljubavi, možda onaj pravi…


U sudarima sa nemogućim ljubavima, ljudi spašavaju jedni druge, prevazilaze emocionalne ožiljke, i ponovo otkrivaju prave razloge za život...

"Želeo sam da napravim film koji nudi pozitivnu energiju, pri tom ne zatvarajući oči pred stvarnošću. Film o pozitivnoj energiji ljubavi, makar bila i nemoguća...

Film o Beogradu danas, o ljudima zaglavljenim u saobraćajnoj gužvi na Brankovom mostu, ljudima koji pokušavaju da srede svoje emotivno rasturene živote. Priča je prepletena i povezana kao gradski ’roud muvi’, a Beograd je slikan na nov, pomalo drugačiji način. Bliskost sa likovima, uz dozu humora, bila nam je najvažnija“, kaže reditelj i scenarista filma, Srđan Koljević.

Sjajnu glumačku postavku filma čine Nebojša Glogovac, Branka Katić, Anica Dobra, Nada Šargin, Vuk Kostić, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dara Džokić, Vojin Ćetković, Srđan Todorović, Ljubomir Bandović i mnogi drugi. Ovo je i prvi film u kom se dve velike zvezde srpskog filma, Anica Dobra i Branka Katić, pojavljuju zajedno. 

Srđan Koljević jedan je od najaktivnijih scenarista u regionu. "Žena sa slomljenim nosom“ je drugi film koji režirao, nakon rediteljskog debija "Sivi kamion crvene boje" (2004) koji je osvojio 11 međunarodnih nagrada. Bio je scenarista ili ko-scenarista 10 igranih filmova među kojima su nagrađivana ostvarenja "Klopka“, "Ljubav i drugi zločini“, "Stršljen, i "Kaži zašto me ostavi“.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online