Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.04.2010.
19:51 >> 20:10h
Vestionline A

Džulijet Luis otvara festival u N.Sadu

Čuvena holivudska glumica Džulijet Luis otvoriće filmski festival "Cinema City" 5. juna u Novom Sadu. Džulijet će zvanično otvoriti filmski program festivala, a sa svojim novim bendom "New Romantics” te večeri nastupiće u okviru muzičkog otvaranja festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Glumica će biti glavna inostrana gošća festivala, a publika će biti u prilici da vidi neke od kultnih filmova u kojima je igrala, kao i da učestvuje u otvorenoj press konferenciji na festivalu i da razgovara sa njom. Pored toga, Džulijet Luis će održati i master-klas za studente i mlade filmske umetnike.

Džulijet Luis, jedna od najtalentovanijih holivudskih glumica svoje generacije, prepoznata je kao neko ko može da iznese najrazličitije uloge. Publiku i kritičare oduševila je prvi put svojom ulogom u filmu "Rt straha” Martina Skorsezea, za koju je bila nominovana za Oskara 1991. godine.

Do danas, u svojoj bogatoj karijeri, radila je sa nekim od najpoštovanijih reditelja današnjice, Martinom Skorsezeom, Vudijem Alenom, Oliverom Stounom, Gerijem Maršalom.


Džulijet je tokom devedesetih igrala u nekoliko sada legendarnih filmova i predstavila svetu svoj moćni glumački talenat. Bilo da glumi u potresnim dramama ili u komedijama, glumica u svojim ulogama pokazuje izuzetan opseg i originalan i očaravajući stil glume.

Uloga Denijel Boden, u filmu Martina Skorsezea" Rt straha” donela joj je nominaciju za Oskara i Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu, dok su upečatljive scene sa Robertom de Nirom postale filmski klasici.

Sa Vudijem Alenom radila je film "Muževi i supruge” 1992. godine, a zatim su usledili filmovi "Te noći” Tomasa Halvela, kao i "Kalifornija” u kome je igrala sa Bredom Pitom.


Svakako najzapaženije uloge ostvarila je u filmovima "Šta izjeda Gilberta Grejpa” glumeći zajedno sa Džonijem Depom i Leonardom Dikaprijom, kao i u kontroverznom filmu Olivera Stouna "Natural Born Killers”, u kom ona i Vudi Harelson tumače uloge masovnih ubica koji postaju narodni heroji.


Usledili su ”Strange days” rediteljke Ketrin Bigelou sa Ralfom Fajnsom, kao i sada čuveni "Od sumraka do svitanja” Kventina Tarantina u kome joj je partner bio Džordž Kluni. Njen poslednji film ”Sympathy for Delicious” premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sundance festivalu.


 

Pored uspešne filmske karijere Džulijet Luis je oduvek gajila veliku ljubav prema muzici.

Prethodnih nekoliko godina aktivno je širom sveta nastupala sa svojim sada bivšim bendom ”Juliette and the Licks”, a iza njih je i četiri studijska albuma. Naša publika imala je priliku da ovaj energični bend čuje i vidi na Exit festivalu 2008. godine.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online