Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.02.2014.
06:18
Vestionline A

Skorseze ne snima film bez Dikaprija

Američki reditelj Martin Skorseze u septembru snima novi film "Tišina" na Tajvanu, prenose danas američki mediji.

Genijalac koji je u Dikaprio našao inspiraciju: Martin Skorseze
 

Skorseze želi da ostvari stari projekat snimanja filma "Tišina" adaptacije romana japanskog pisca Šusakua Endoa. Posle putovanja u Japan krajem januara na premijeru svog poslednjeg filma "Vuk sa Vol Strita", Skorseze i glumac Leonardo Dikaprio posetili su Tajvan u cilju pripremanja terena za snimanje filma.

"Dikaprio me drži u igri"

 

"Želim da snimim mnogo filmova, ali imam 71 godinu i imam još samo nekoliko filmova u sebi", rekao je nedavno Skorseze i dodao da je jedan od razloga zbog kojih se i dalje bavi filmom glumac Leonardo Dikaprio sa kojim je radio na "Bandama Njujorka", "Avijatičaru", "Dvostrukoj igri", "Zatvoreno ostrvo" i "Vuku sa Vol Strita".

"Njegov entuzijazam i oduševljenje su me podstakli da snimim još pet filmova", rekao je režiser.

 

Skorseze i dalje radi na biografskom filmu o Frenku Sinatri iako je taj projekat već duže vreme na čekanju.

Skorseze od 1991. godine želi da snimi priču o dva portugalska jezuitska sveštenika koji su krišom otišli u Japan u 17. veku kako bi pomogli tamošnjim progonjenim hrišćanima. Ta nekomercijalna priča nije bila u skladu s holivudskim standardima zbog čega je reditelj skoro 25 godina tražio rešenje za finansiranje projekta.

Poslednji Skorsezeov film "Vuk sa Vol Strita" nominovan je u pet kategorija za Oskara među kojima za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca.

"Uradio bih sve što Skorseze traži"

Leonardo Dikaprio je povodom saradnje sa Skorsezeom rekao da ima isti ukus kao reditelj i da je spreman da na ekranu uradi "sve što on hoće".

Glumac kaže da mu je Skorseze omiljeni režiser, dodajući da u njihovom poslednjem filmskom ostvarenju ima "mnogo prezira" prema onome što se događa u društvu.

Dikaprio: Uz Skorsezea postao glumčina
 

"Želeli smo da to bude film pun poleta i da pokažemo upravo mračni deo naše kulture. To je bila reakcija na dešavanja 2008. godine", tokom finansijske krize, rekao je poznati glumac o filmu Vuk sa Vol Strita, za koji je nominovan za Oskara.

Martin Skorseze "nikada nije bio reditelj koji publici nameće posledice radnje koje opisuje na ekranu. On ne sudi svojim likovima, već ih prikazuje onakvim kakvi jesu... Zbog toga njegovi filmovi ne mogu da zastare", ocenio je Dikaprio i dodao da je Skorseze jedan od prvih reditelja koji ga je inspirisao dok je bio mlad.
 

Martin Lučano Skorseze, rođen 1942. godine, američki je reditelj italijanskog poreklo što se i osetilo kroz njegove filmove, jer su često bili vezani za teme o Amerikancima u Italiji.

Skorseze je poznat po filmovima o mafiji. Osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film "Dvostruka igra" 2007. godine. Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario. To je prvi Skorsezeov Oskar, iako je bio nominovan šest puta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online