Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.03.2010.
10:08
Vestionline A

Naredba: Zahvalite se za Oskar u 45 sekundi

Nervoza dostiže vrhunac, dodela Oskara je noćas, glumice i ostale ženske zvanice verovatno poslednja 24 sata provode u kozmetičkim salonima kako bi okazale svoj maksimum. A, Američku filmsku akademiju brine kakvi li će se govori ove godine čuti u Kodak teatru i da li će se prekršiti pravilo od 45 sekundi zahvaljivanja.

Filmska akademija najavila je da će govori zahvalnosti dobitnika Oskara biti prekidani posle 45 sekundi. Ta činjenica je za veliki broj nominovanih verovatno veoma problematična.

Prošlogodišnja borba za Oskar: Kejt Vinslet i Meril Strip

"Lagala bih kada bih rekla da ovaj govor nisam vežbala hiljade i hiljade puta pred ogledalom. Imala sam osam godina, gledala sam se u ogledalu i držala flašu šampona u ruci, koja je zamenjivala zlatnog Oskara,“ rekla je Kejt Vinslet prošle godine kada je primila nagradu američke filmske akademije.

Međutim, govori na dodeli Oskara ne moraju uvek da budu prijatno iskustvo, što se videlo kada se Gvinet Paltoru zahvaljivala roditeljima, pokojnom rođaku i dedi: "Deko, želim da znaš da si stvorio divnu porodicu, koja te voli, i koja voli sebe, i zbog toga smo ti zahvalni.“

Mnogi su verovatno priželjkivali takozvanu "kameru zahvalnosti“, koja će od ove godine biti postavljena u holu Kodak teatra, gde će svi dobitnici moći da se zahvaljuju koliko god im srce želi ali ne uživo, već će snimci naknadno biti postavljeni na sajtu akademije.

Pravi govor na bini, trajaće samo 45 sekundi. Producenti dodele Oskara su pre nekoliko nedelja najavili da dobitnici treba jednostavno da kažu šta njima znači dobijanje nagrade.

Politički govori imaju tradiciju na dodeli Oskara. Tako je Šon Pen, kada je dobio oskara za film "Milk“, rekao: "Želim da kažem da je ovo za sve, koji su protiv homoseksualnih brakova, sjajna prilika da još jednom razmisle.”

Majkl Mur, koji je dobio Oskara za dokumentarni film „Bouling for kolumbajn” je u svom govoru bio još oštriji. "Mi smo protiv ovog rata, gospodine Buš. Sramite se, gospodine Bus, sramite se!”

Spektakularan je bio i govor o diskriminaciji Indijanaca, koji je umesto Marlona Branda držala indijanka Sasin Litlfedr. Govor je skratila, jer su joj pretili da će je odneti sa bine ako pretera. Posle tog slučaja zabranjeno je da nagradu primi neko drugi.

Džulija Roberts je ostavila utisak arogantne osobe i uznemirujuće, kada je na početku govora rekla dirigentu, koji sa orkestrom treba da prekine svako predugo zahvaljivaje, "gospodine sa štapom bilo bi vam bolje da sednete jer ja ovde možda neću biti ponovo i imam mnogo toga da kažem".

Publika i akademija su joj takođe zamerili što u svom govoru, koji je trajao četiri minuta nije uspela nijednom da spomene pravu Erin Brokovič, koju je igrala u filmu. Pri tom se toliko tresla, kreveljila i bila izbezumljena, da mnogi to ponašanje nisu mogli da povežu sa izgledom dame u toaleti.

A da zahvalnost može da se iskaže u jednoj rečenici dokazao je Džou Peski, koji je rekao samo: "Bila mi je čast, hvala!“

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online