Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.06.2013.
16:19
Vestionline, Mondo A

Deset moćnih scena iz "Igre prestola"

Serijal "Igra leda i vatre" Džordža R. R. Martina trenutno broji pet objavljenih knjiga, a fanovi televizije uživali su u samo tri sezone serije. Dok čekamo četvrtu sezonu, evo deset scena nakon kojih nikome nije bilo svejedno. Idemo redom, po sezonama.

Jedna od najgledanijih serija: Igra prestola
 

Smrt Neda Starka

Ni čitaoci, ni gledaoci nisu mogli da naslute da će jedan od najomiljenijih (i najčasnijih) likova prve sezone tako jezivo skončati, iako mu je bilo obećano pomilovanje.

Smrt Kala Drogoa

Džinovski ratnik iz plemena Dotraka izgledao je kao jedno od najmoćnijih ljudskih bića u Sedam kraljevstava, dok mu obična inficirana posekotina nije presudila. Crna magija nije uspela da ga vrati, a scena Drogoa kao obične ljušture, dok mu Deneris nije prekratila muke, mnoge je rastužila.


Rađanje zmajeva

Lomača se puši, Kal Drogo gori, vrišti veštica vezana za stub, a Deneris se skida i sa zmajevim jajima ulazi u plamen. Ujutru, saznajemo zašto je od tada zovu "Neopečena" i "Majka zmajeva", pošto gola i čađava drži tri zmajčeta u naručju. Rođena je Kalisi.

Bitka kod Crnobujice

Jedina scena koju smo odabrali iz druge sezone je klimaks "Sudara kraljeva". Stanisovi brodovi dolaze, Lanisteri se spremaju da brane Kraljevu luku, a u sve to umešaju se piromanseri i zaliju dolazeću vojsku divljom vatrom.

Drakaris!

Ili, ako ne pričate visokovalirijski, kako sa tri zmaja preveslati trgovca robovima i sravniti mu grad sa zemljom. Moćna Deneris oslobađa zmajeve i robove.

Crvena svadba

Scena koja je šokirala, rasplakala, razbesnela... Kako je porodica Frej krvavo naplatila Starkovima i Mladom vuku "ispalu" za venčanje. Vino je popijeno, gozba skoro pojedena, kada počinje pesma "Kiše nad Kastamirom" i vojnici ubijaju Roba Starka, njegovu trudnu ženu i majku. I jezovuka, što su morali i jezovuka?!

Smrt najtraženije prostitutke u Kraljevoj luci

Roz nije preterano razvijen lik u knjigama, ali se produkciji dopala, pa je bila jedan od glavnih likova u Kraljevoj luci. Prostitutka, uhoda, zavodnica, šaptač... Sve dok se nije drugi put susrela sa sadističkim princem Džofrijem i njegovim samostrelom.

Džejmi, ode ruka!

I ova scena u knjigama i seriji šokirala je mnoge. Martin je majstor neočekivanih obrta, pa smo tako videli kako Kraljeubica, jedan od najvećih mačevalaca u Sedam kraljevstava, prelepi i opasni Džejmi Lanister ostaje bez "ubistvene" desnice.

Kasapljenje Teona

Ovaj dečko je možda, za sada, najtragičniji lik u serijalu. Porodica ga je odbacila, Starkovi ga nisu prihvatili, oca zabole uvo za njega, čak ga ni "prijateljice noći" u Zimovrelu nisu uzimale za ozbiljno... Na prevaru zauzima Zimovrel, da bi ispao bitan (jedva) kolje jednog starca i dva mlinareva sina, a onda završava u rukama potpuno neuračunljivog sadiste Kopileta, odnosno Remzija Boltona. Verovatno najmučnija scena je kada Teon, kao da mu je malo što je danima razapet na spravi za mučenje, ostaje i bez "ponosa".

Šamar princu Džofriju

Ovo vam je bonus iz prve sezone, kada razmetljivi princ Džofri dobija šamarčine od svog strica Tiriona. Ova scena je, inače, izrodila gomilu gifova, kao i klipove na sajtu YouTube gde čitavih deset sati možete gledati kako Tirion šamara Džofrija. Ne zato što je scena premoćna, nego zato što je jednostavno super gledati kako ovo malo đubre dobija po njušci.

POVEZANE VESTI

Subota 29.06.2013. 07:37
Kako god, filmu nešto fali... Knijga je veći užitak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online