Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.05.2013.
20:57
b92.net A

Top 5 najboljih filmskih zlikovaca

Kultni stripovi nisu stekli takav status samo zbog glavnih junaka – superheroja – već delom i zbog odličnih negativnih likova koje pamte cele generacije.

Hit Ledžer u svom najvećem filmskom ostvarenju "Mračni vitez"
 

Superzlikovci su neretko natprosečno inteligentni, zabavno sarkastični i neodoljivi u svojim porazima, uprkos tome što im se zloba krije u svakom pogledu.

Džoker (The Joker)

On poštuje samo jedan princip, nihilizam. Za njega je sve samo jedna velika šala i ništa ne uzima za ozbiljno. Najstrašniji od svih zlikovaca, verovatno zbog neverovatno velikog raspona emocija koje pokazuje, od ludačkih osmeha do ništa manje ludačkih, opsesivnih povika. Stoga ni ne čudi što su ga na velikom platnu briljantno igrale tri sasvim različite glumačke veličine: Cezar Romero, Džek Nikolson i Hit Ledžer.

Leks Lutor (Lex Luthor)

Superzlikovac koji nema naročite super-moći, mada se kotira visoko iznad proseka u kategorijama inteligencije, snalažljivosti i egoizma. Život mu je u mladosti spasao upravo Supermen, koji će mu, godinama kasnije, postati neprijatelj broj jedan.

Okružen oružjem i brojnim neznalicama, Lutor samo prikriva svoju nesigurnost kojoj nema mesta jer je u više navrata pokazivao svoju genijalnost. Iako bi sa svim tim osobinama mogao da menja svet na bolje, on je odlučio da posveti svoj život uništavanju Supermenovog života.

Žena-mačka (Catwoman)

Drugi zlikovci mogli su da slome Betmenove kosti i duh, ali jedino je ona mogla da slomi njegovo srce. Jedna od retkhim žena među glavnim zlikovcima, misteriozna i vatrena, Žena mačka je na prečac osvojila čitaoce i gledaoce. Da li je u pitanju feministička osvetnica ili uvežbana seksi kradljivica nije ni bitno, jer svakom svojom pojavom u trans baca armiju fanova.

Doktor Oktopus (Dr. Octopus)

Kao i ostali zlikovci protiv kojih se borio Spajdermen, dr Oktopus je takođe jedan od onih naučnika koji je nesrećnim slučajem postao žrtva svojih eksperimenata. Međutim, kroz sve njegove padove i uspone, kroz brojne zločine koje je počinio, ovaj zlikovac vodio se samo svojim naučnim, istraživačkim duhom, i ludačkom željom da uspe na naučnom polju i svojim otrkićima promeni svet.

Mandarin (The Mandarin)

Jedan od najvitalnijih strip junaka, kada je u pitanju prebacivanje na veliko platno, svakako je Iron Man. U trećem nastavku koje se trenutno sa velikim uspehom prikazuje u bioskopima, jedan od glavnih zlikovaca je Mandarin. On je dokaz da su zlikovci još strašniji kada ne postoji objašnjenje za njihovu zlobu u vidu stereotipnih trauma iz prošlosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online