Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.11.2012.
14:11
J. Arsenović - Vesti A

"Dobar film se radi i bez para"

Nataša Ninković (40) ponovo je odigrala sjajnu ulogu, ovog puta u filmu "Smrt čoveka na Balkanu", koji je nedavno premijerno prikazan u beogradskom Centru Sava. Televizijska publika gledala je u brojnim serijama, ali i kao deo žirija muzičkog takmičenja "Ja imam talenat".

Uspešna karijera: Nataša Ninković
 

Za nekoga ko je kao tek stasao mlad glumac dobio samo reči hvale za zahtevnu glavnu žensku ulogu u filmu "Spasitelj", ko je briljirao u filmu "Klopka" i dominirao na pozorišnim daskama, može se s pravom reći da već dvadesetak godina ima veoma uspešnu karijeru.

Volela bih da Amerikanci snime "Klopku"

Kao neko ko se osim glume uključio i u produciranje filma "Klopka". Kakav je vaš stav prema nameri Amerikanaca da naprave svoju verziju ovog filma?
- Bila bih presrećna da se ta ideja realizuje i baš me interesuje kako će to oni napraviti. Ne da bih poredila, nema potrebe za tim, već da vidim njihov ugao gledanja.

Koliko "Smrt čoveka na Balkanu", film malog budžeta, ali nadasve originalnog scenarija i dobre glume, demantuje one koji se najviše žale na manjak para kada govore o krizi domaće kinematografije?
- Kao što ste i sami rekli, taj film demantuje ovu teoriju, ali to je, rekla bih, usamljen primer. Poznato je da smo svi radili bez novca, okupio nas je sjajan scenario, energija i vera u taj film. Ispostavlja se da smo bili u pravu. Film je već dobio 15-ak nagrada na raznim festivalima - kaže za "Vesti" Nataša.


Kada ste kao mlada glumica dobili glavnu žensku ulogu u "Spasitelju", filmu koji je producirao čuveni Oliver Stoun, da li vam je to bio znak da ste dobro odabrali kad ste umesto u lekare otišli u glumice?
- Čim sam upisala glumu zaboravila sam da sam ikad nešto drugo želela, a kad sam prvi put profesionalno stala na scenu - znala sam da je to nešto čemu ja pripadam i što osećam celim bićem! Uloge su dolazile, bih rekla postepeno, i odlazile... ali nikad nisu izazvale dilemu - da li sam izabrala pravi poziv. Uspeh može da bude potvrda talenta, ali ima tu i sreće koja je neophodna.

Dobro mi je u mojoj koži

Da li ste na rang-listama najmoćnijih žena Srbije zato što ste uspešno spojili karijeru i roditeljstvo blizanaca ili uvek postoji crv sumnje da je to i zato što je vaš suprug uticajni biznismen Nenad Šarenac?
- Moram da priznam da ne pratim i ne verujem u te liste. Čak nikada nisam razmišljala zašto sam na njima. Pretpostavljam da je kombinacija svega što ste nabrojali uticala na to. Ja sam u priličnoj saglasnosti sa samom sobom, što bi se reklo, dobro mi je u mojoj koži, a to mi je najbitnije. A da krize postoje na svakom polju i s vremena na vreme zapitanost - postoji.


Da li bi prihvatili uloge u filmovima u kojima se Srbi prikazuju prevashodno kao zločinci, recimo, da li biste zaigrali u filmu Andželine Džoli?
- Ne volim da igram u filmovima, ma kog žanra bili, koji se crno-beli i koji prikazuju samo jednu stranu odnosa, bez obzira da li se radi o odnosu dva čoveka, dve države, a pogotovo kad je u pitanju jedna tako kompleksna stvar kao što je rat. Nisam gledala, to jest nisam imala želju da gledam Andželinin film jer ne verujem da ona može da razume - bez obzira na, sigurna sam, njenu iskrenu želju i plemenite namere - rat na našim prostorima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online