Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 15.10.2012.
17:44
24sata.rs A

Hrvati nude 100 miliona $ da se film o Tesli snima kod njih?

Poznato je da producent Vladimir Rajčić priprema film o Nikoli Tesli u kome bi trebalo da igra Kristijan Bejl. Ali, izgleda da se stvar "zakuvava", jer mu, navodno, hrvatski producenti nude ozbiljan novac da se film snima u Hrvatskoj.

Jedan od najvećih umova: Nikola Tesla
 

Hrvatski producenti kontaktirali su srpskog producenta Vladimira Rajčića, čiji prethodni (neuspešni) producentski poduhvat je film "Srpski ožiljci". Naime, njihova želja da se njegovo sledeće visokobudžetno holivudsko ostvarenje - biografski film o Nikoli Tesli - snima u njihovoj zemlji.

Bejlova žena ima srpske krvi

Čuvenog naučnika Nikolu Tesla, oko čijeg se porekla se bore svi narodi na ovim prostorima, u filmu Vladimira Rajčića bi trebalo da igra Kristijan Bejl. Inače, Bejl je oženjen za bivšeg modela Srbislavu "Sibi" Blažić, koja je poreklom iz Srbije.

Iako već duže vremena postoje dogovori da se film o čuvenom naučniku snima u Srbiji, hrvatski producenti, navodno, na sve moguće načine pokušavaju da producente filma dovedu u svoju zemlju.


Kako se priča, oni su glavnom producentu filma Vladimiru Rajčiću ponudili neverovatnih 100 miliona evra samo da bi se film snimio u Hrvatskoj.


- Da, tačno je da su sa mnom kontaktirali neki producenti iz Hrvatske. Žele da dođemo i da u Hrvatskoj snimamo film o Tesli - kaže Rajčić za hrvatske medije.


Međutim, on je primamljive ugovore do sada odbijao. Da li će i 100 miliona evra?!


Setimo se filma "Srpski ožiljci" dok se pripremamo za sledeći Rajčićev poduhvat posvećen Nikoli Tesli.

Zanimljivo da je u pripremi još jedan film posvećen Tesli u kome bi slavnog naučnika trebalo da igra Ralf Fajns, a u ekipi bi trebalo da bude i Sara Džesika Parker.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.10.2012. 18:19
У филму обрадити и хрватски покољ у Теслином родном Смиљану, све што је српско је затрвено, да су затекли славног СРПСКОГ научника и њега би заклали! http://www.srpska-dijaspora.org/index.php?option=com_content&view=article&id=341:stradanja-srba-na-jadovnom-i-u-gradu-gospiu&catid=45:regije&Itemid=140
Ponedeljak 15.10.2012. 18:45
Како ли су само јадни и искомплексирани хрвати(надам се само мањина).Народ који нема ни једног човека из света науке који је задужио свет,својатају србе.Типична усташка политика.Вештачки створена нација од присилно покатоличених срба и оних који су добровољно прешли у католичанство(такви су и нај гори),покушава немогућу мисију да представе Николу Теслу као хрвата и поред тога што сви у свету знају да је србин.Рачуница је јасна,пропагандни рат против срба су једном добили и рачунају да ће се историја поновити.
Ponedeljak 15.10.2012. 19:12
Koliko covek treba nisko da padne da bi ponudio ovako nesto? Strasno... Pa i sam je Tesla izjavio da je SRBIN majmuni jedni. Procitajte malo o njemu da bi znali o kome govorite.. mozda ste pogresili slucajno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online