Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.06.2012.
21:50
tportal A

Najstrašnija čudovišta sa velikih ekrana

Ko može više da nas uplaši: radioaktivna Godzila ili Ti-Reks, velika bela ajkula iz "Čeljusti", ćutljivi Majkl Majers ili Hanibal Lektor… Evo nekoliko najstrašnijih čudovišta s velikog ekrana kojih smo se setili.

Ko bi mogao njega da zaboravi, noćna mora sve dece: Fredi Kruger
 

Godzila
Godzila u svetu filma i televizije traje već 60 godina, bila je pozitivac i negativac, spašavala planetu od vanzemaljaca i Zemljana.

Teaser #1
Godzilla — MOVIECLIPS.com

Čeljusti
Velika bela ajkula nije čudovište iz mašte, nego stvarna zver iz okeana koja jede ljudsko meso. Prvi put se pojavila 1975. u kultnom filmu Stivena Spilberga.

Ti Reks
Tyrannosaurus rex je prapovijesni dinosaur mesožder, a njegov zastrašujući lik sa snažnim vratom na kojem je ogromna glava s čeljustima punim oštrih zuba pojavio se kao rezultat genetskog inženjeringa u 'Jurskom parku' Stevena Spileberga 1993.

Majkl Majers
Nema dobre Noći veštica bez Majkla Majersa. On je bio ćutljiv, otuđen i mentalno nestabilan desetogodišnjak smešten u ludnicu nakon što je počinio pravi roditeljski masakr.

Trailer #1
Halloween — MOVIECLIPS.com

Grof Orlok
Fantom noći koji pije krv svojih žrtava prvi se put pojavio u nemačkom fantastičnom crno-belom nemom filmu. Grof Orlok danas nije tako strašan kao što je bio kad se pojavio, ali zaslužuje mesto na listi zbog stare slave.

King Kong
Bez obzira na danas smešne mehaničke pokrete i tada pionirsku stop motion animaciju, King Kong je uspeo da zastraši naše mame i bake pre osamdeset godina.

Frankenštajnovo čudovište
Frankenštajnovo čudovište stvorila je osamnaestogodišnja Meri Šeli u romanu "Frankenštajn ili moderni Prometej" 1818. godine. A sada verzija sa Borisom Karlofom!

Hanibal Lektor
Iako je brilijantni psihijatar, kanibal i serijski ubica zapravo ljudsko biće, ne može se uopšte raspravljati o tome da li je ili nije čudovište.

Fredi Kruger
Puno ružnija verzija Edvarda Makazoruhog koja vreba u ćoškovima noćnih mora. Iako su mu omiljeni plen tinejdžeri iz predgrađa koje ubija dok spavaju.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.06.2012. 22:05
jutros na radiju cuh vic : - sta kaze Godzila kad izadje iz Juzne Morave !? -- sve cu vi izedem'
Četvrtak 07.06.2012. 07:14
Ajkula je ipak najstrašnija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online