Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.03.2012.
19:42
24sata.rs A

Devet filmova koje su pratile tragedije

Predstavljamo vam listu deset filmova čije je snimanje obeležio niz incidenta i tragičnih događaja, među kojima su i pogibije glavnih glumaca tokom snimanja filmova.

Apokalipsa danas
 

Ambis

Nakon potapanja jedne američke podmornice, vlada te zemlje angažuje tim koji radi na obližnjoj podvodnoj bušotini. To je tema kojom se bavi film režisera Džejmsa Kamerona. Mesecima su se Kameron i ekipa pripremali i snimali film, u potonulom tankeru koji su non-stop punili kiseonikom.

- Od početka smo znali da će biti teško. Ono što nismo znali je da će to biti nemoguće. Nemoguće u smislu da stvari nikada nisu bile pod našom kontrolom - kaže producent Gejal En Hurd.

Zahtevi na setu su se iz dana u dan povećavali, da bi na kraju bili tako veliki da su mnogi koji su učestvovali u pravljenju filma, osećali fizičku slabost.

Apokalipsa danas

Frensis Ford Kopola je naporno radio sa filmskom legendom Marlon Brandom na filmu "Apokalipsa danas" kako bi pronašli suštinu lika za koju ovaj glumac nije bio spreman jer mu nije bila poznata ni tematika romana Džozefa Konrada "Srce tame", po kojem je film urađen.

Sem toga što je budžet probijen, ekipa se susrela i sa problemom droge koji je imao jedan od glumaca Martin Šin.

Lične finansije reditelja su iz dana u dan nagrizali sve veći troškovi jer je on bio vrlo posvećen svakom detalju filma.

Fickaraldo

Mentalno nestabilan glavni glumac Klaus Kinski i okolnosti u kojima je sniman film, pretili su da svakog časa ugroze snimanje filma.
- Na prvi pogled sve izgleda vrlo dobro, osim što cela situacija može da propadne svakog trenutka. Sparna toplota džungle u Peruu i temperament Kinskog su zapaljiva kombinacija. Pripadnici lokalnog indijanskog plemena videli su jednog dana kako besnan glavni glumac preti reditelju Verneru Hercogu.
- Indijanci su ponudili da umesto mene ubiju Kinskog. Oni bi bez sumnje to i uradili samo da sam im zatražio. Jednom sam zažalio što sam odbio tu njihovu ponudu - kazao je Hercog.

Vrana

Uzbuđenje zbog velikog talenta mladog glumca brzo je preraslo u horor, kada se dogodila nesreća na snimanju filma „Vrana" u kojoj je preminuo glavni glumac Brendon Li.
Loša komunikacija i nedostatak nadzora doveli su do scene u kojoj je 1994. ubijen 28-godišnji glumac koji je dobio metak u grudi.
Mnogi su se pitali kako je uopšte došlo do ove nesreće, a reditelj Aleks Projas prošao je kroz emotivni pakao, baš kao i članovi Brendonove porodice i ostatak ekipe filma.
Studio i reditelj su se dogovorili da film ipak završe koristeći svetlosne efekte i dublere.


Avanture barona Munhauzena

Svaki dan na setu bio je nabijen tenzijom, a reditelj Teri Gilijam na ivici ludila. Glumci su bili neposlušni, vreme katastrofalno, reditelj i producent u svađi, scene su snimane na neprijateljskim lokacija, a i novca u budžetu nije bilo dovoljno.
Kada su se uslovi pogoršali, reditelj Teri Gilijam je čak dobio i pretnje da će ga zapaliti.


Vrata raja

Neozbiljno trošenje novca i i opasno probijanje rokova, ugrozili su snimanje ovog američkog vesterna 1980. godine.
U ratu koji se vodio između umetničkog izraza i pragmatizma, reditelj Majkl Ćimino pokušao je da ponovi uspeh filma "Lovac na jelene".
Kada je počeo da se prikazuje u bioskopima, filmska kritika ga je dočekala na nož, pa je od uloženih 44 miliona dolara jedva zaradio tri miliona, što je skoro rezultiralo propašću studija United Artists.


Zona sumraka: Film

Snimanje filma Džona Lendisa, koji je kombinacija iskusnog horora i komplikovane pirotehničke akcije, krenulo je naopako.
Tragedija koja se dogodila, verovatno je jedna od najvećih u istoriji svetske kinematografije.
Glumac Vik Morou i dvoje dece poginuli su kada se srušio helikopter.
U suđenju koje je pratilo dane nakon tragedije, svi su osuđivali reditelja koji je u opasnim scenama angažovao dvoje dece.

Pulgasari

Ovaj film je obeležilo kidnapovanje reditelja Šin Sang Oka, i dvojice glumaca po naređenju bivšeg diktatora Kim Džong Ila. On ih je doveo u Pjongjang, gde je 1985. godine snimljen poslednji severnokorejski film nazvan "Pulgasari" po istoimenom glavnom junaku, gigantskom čudovištu i simbolu borbe protiv kapitalizma.

Film odlikuje mnoštvo zanimljivih i smešnih specijalnih efekata kao i impresivne grupne borbe u kojima učestvuje hiljade statista.

Vodeni svet

Naučno-fantastični fim Kevina Rejnoldsa probio je budžet čini se kao nijedan drugi film. Početni bidžet od 60 miliona dolara, narastao je na neverovatnih 200 miliona dolara.

Tvorci filma u kojem glavnu ulogu tumači Kevin Kostner jedva su čekali da film uđe u bioskope kako bi pokušali da novcem koji će zaraditi od prodatih ulaznica, izbegnu finansijsku katastrofu. Film su pratili surovi uslovi snimanja, opasne biljke, kao i svađe Rejnoldsa i Kostnera.

S obzirom na to da je budžet odavno bio probijen, a film nije bio završen, njih dvojica su se našli iza tačke kad povratka nema.

Morali su pod hitno da završe snimanje filma.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 23:33
OOOOOOOO pa nisam znao da su se "Ovoliko napatili"!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online