Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 25.01.2012.
12:45
Alo! A

I mi "konja" za trku imamo: Malkovič kontrira Anđelini

I Srbi zvezdu za holivudsku trku konačno imaju! Nakon što je Anđelina Džoli svojim, kako navode mediji, tendencioznim rediteljskim prvencem "U zemlji krvi i meda" izazvala ogorčenje naše javnosti, njen slavni kolega Džon Malkovič će nam, izgleda, izvidati rane i osvetlati obraz.

Džon Malkovič će igrati u filmu "Težina srca", čija je tema sudbina 12 banjalučkih beba i kojim će se promeniti slika o Republici Srpskoj i srpskom narodu u svetu
 

Naime, on će igrati u filmu "Težina srca", čija je tema sudbina 12 banjalučkih beba, koje su 1992. umrle zbog nehumanih sankcija zapadnih zemalja! Glavnu ulogu je  trebalo da igra Majkl Daglas, ali je došlo do promene...


- Sredinom aprila ili najdalje početkom maja, u Banjaluci bi trebalo da padne prva klapa filma čiji je radni naslov "Težina srca" i koji će na suptilan i nenametljiv način ispričati priču o tragičnim junskim danima 1992. godine i smrti 12 banjalučkih beba - izjavio je jedan od producenata filma Borivoje Jevđenić za banjalučki "Fokus".

On je napravio paralelu s ostvarenjem Anđeline Džoli, čiji film, iako veoma loše

prolazi kod američkih gledalaca i kritičara, baca veliku senku na srpski narod. On film "U zemlju krvi i meda" smatra delom negativne medijske kampanje protiv Srba.

UN zaustavio kiseonik za bebe!

Podsećanja radi, 12 beba u glavnom gradu Republike Srpske preminulo je zbog nedostatka kiseonika, koji je bilo nemoguće dostaviti kopnenim putem od Beograda do Banjaluke jer su hrvatske i muslimanske vojne snage, koje su delovale zajedno, prekinule vezu sa Srbijom. Tada je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zabranio letove nad BiH, tako da kiseonik nije mogao da bude dopremljen avionom koji je bio spreman da krene iz Beograda.


- Mislim da će posle filma "Težina srca" mnoge stvari biti jasnije i da će se u svetu slika o Republici Srpskoj i srpskom narodu u celini u velikoj meri promeniti. Ovaj potez biće dobra promocija Srpske, ali i jedna vrsta umetničkog oružja kojim ćemo se morati boriti protiv nedobronamernih - rekao je Jevđenić, čiji će film, kako tvrdi, podržati i Evropska unija, a na projektu će biti angažovan i slavni američki glumac hrvatskog porekla Džon Malkovič.

- Prvobitno je glavna uloga bila namenjena još jednoj holivudskoj legendi, Majklu Daglasu, koji je bio ozbiljno zainteresovan za učestvovanje u ovom projektu. Međutim, njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava putovanja i veći napor, tako da će, najverovatnije, njegovo mesto zauzeti Malkovič. Glavna ženska uloga je poverena glumici Paz Vega - zaključio je Jevđenić.
 

Inače, u "Težini srca" govoriće se samo engleski.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 12:51
Ovo konačno svet počeo da funkcioniše po principu jin/jang i da je prava istina negde u sredini, tj. da ništa nije samo crno ili belo, već što bi rekli likovnjaci: u svakoj boji ima nijansa sive.
Sreda 25.01.2012. 13:01
DAJ BOZE DA SE TAJ FILM I SNIMI!DO SADA SU STOPIRALI SVE STO JE U NASEM INTERESU I PRAVA ISTINA..! a laznih filmova puno..
Sreda 25.01.2012. 13:35
nemam neki veliki komentar ni na ovaj film dok ga ne vidim.setite se i za andjin film su govorili da ce pokazat realno stanje u ratu na balkanu a videli ste sta nam uradi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online