Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.01.2012.
10:54
M.D. - Vestionline A

Horori nastali po istinitim pričama

Iako većina horor filmova sadrži elemente fikcije i odvratnosti, svi oni su manje više inspirani nekim istinitim događajem. Često se dašava da su istinite priče strašnije od bilo čega što biste mogli da zamislite.

Sigurno niste zaboravili lik ove devojčice iz filma "Egzorcista"
 

Ed Gejn: Inspiracija za mnoge horor klasike

Film:

Najpoznatiji filmovi bazirani na liku Eda Gejna su Psiho i Teksaški masakr. Ovaj lik je bio i inspiracija za film "Kad jaganjci utihnu". Naslovi su toliko poznati, pogotovo ako volite horor filmove, a ako i ne volite sigurno ste ove filmove pogledali makar zbog reputacije koju imaju.

Istinita priča:

Hičkok je bazirao svoju priču prema noveli Roberta Bloha koji je svojevremeno tvrdio da je zasnovana prema liku njegovog komšije, svetski poznatog ubice i pljačkaša grobova, Eda Gejna. Naime, Gejn je koristio leševe za dekorisanje kuće ili nameštaja. Pošto je policija pronašla iskopane delove tela na njegovom posedu, Gejn je priznao da je i ubio dve žene. Njihove glave pronađene su nekoliko dana pošto je uhapšen. Možda Gejn nije nagori serijski ubica, ali njegovi zločini su svakako šokirali javnost i učinili ga monstrumom svog doba.

Pročitajte još: Kako su filmovi ulepšavali serijske ubice

Amitvilski horor


Film:

Film prikazuje porodicu koja se doseljava u kuću u kojoj je, samo godinu dana ranije, živeo masovni ubica. U početku, niko u porodici ne veruje u duhove, ali vremenom se stvari menjaju. Porodica odlu;uje da pozove sveštenika da okadi kuću, međutim ni to ne pomaže, i na kraju su prinuđeni da da pobegnu glavom bez obzira.

Istinita priča:

Džordž i Keti Luc su proveli 4 nedelje u Amitvilu 1975., u kući u kojoj je 13 meseci pre njihovog doseljenja Ronald De Rio ubio 6 ljudi. U intervjuu koji smo vam spremili možete da čujete priču članova porodice koji tvrde da su imali neobična iskustva u svom domu. Isterivači duhova i istraživači paranormalnih pojava koji su ispitali kuću, osporavaju tvrdnje ove porodice

Egzorcista


Film:

Smatra se da je ovo jedan od najstrašnijih filmova ikada.Egzorcista je snimljen po istinitom događaju. Film opisuje devojčicu koja postaje opsednuta demonima. Posle bezuspešnih medicinskih lečenja, porodica se odlučuje da konsultuje sveštenika koji će izvršiti egzorcizam nad devojčicom. Sve se završava sa katastrofalnim posledicama.


Istina priča:

Priča koja je inspirisala stvaranje najstrašnijeg filma ikada, zasnovana je na egozorcizmu koji je izvršen nad 12-godišnjim Robijem Menhejmom koji je poznat i pod imenom Roland Dou. Prema priči sveštenika, dečak je pokušao da kontaktira svoju tetku koristeći tablu za prizivanje duhova. Posle ovoga, počele su čudne stvari da se dešavaju u kući. Pojavljivali su se duhovi, ćebad koja je letela i dirke na klavirtu su se same od sebe svirale. Robi je počeo da pokazuje znake zaposednutosti. Posle toga smešten je u mentalnu instituciju gde je lečen i fizički i mentalno. Grupa sveštenika je izvodila egzorcizam pokušavajući da ga oslobodi demona. Tek posle 30 pokušaja uspeli da su da proteraju demona.

ANKETA
Koja priča vam je najstrašnija?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online