Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.12.2011.
15:11
Beta A

Film Anđeline Džoli dobio nagradu producenata

Film "U zemlji krvi i meda" Andželine Džoli dobio je nagradu Stenli Krejmer koju dodeljuje Udruženje američkih producenata.

Priznanje će producentima filma biti uručeno na svečanoj dodeli nagrada udruženja producenata, 21. januara u Beverli Hilton hotelu u Los Anđelesu. Nagrada Stenli Krejmer ustanovljena je 2002. kao priznanje filmovima, producentima ili drugim pojedincima za doprinos skretanju pažnje na provokativne društvene teme.

Počastvovana: Anđelina Džoli

Kao reditelj i producent, Krejmer je bio tvorac brojnih klasika američke kinematografije, kakvi su "Pobuna na brodu Kejn", "Tačno u podne", "Prkosni" i "Pogodi ko dolazi na večeru". Među ranijim dobitnicima nagrade su filmovi "Hotel Ruanda", "Neugodna istina" i "Antoan Fišer", a priznanje je ove godine pripalo Šonu Penu, koji je tako postao prvi pojedinac dobitnik te nagrade.

Producenti filma "U zemlji krvi i meda" su Andđelina Džoli, Tim Hedington, Grejem King i Tim Mur. ""U zemlji krvi i meda" je izuzetan film koji prikazuje kompleksnu ljubavnu priču u vreme rata u Bosni.

Ovaj film istinski ilustruje nasleđe Stenlija Krejmera", naveli su predsednici Udruženja američkih udruženja producenata Hok Koh i Mark Gordon.

Film govori o ljubavi izmedu Srbina i Muslimanke pre rata u Bosni.

 

Par se u ratu sreće u drugim okolnostima - on je oficir, a ona njegova zarobljenica.

Anđelina Džoli i njeni koproducenti naveli su u saopštenju da su počastvovani nagradom. Film "U zemlji krvi i meda" biće na programu američkih bioskopa od 23. decembra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.12.2011. 08:01
americka posla,,,,i Obama je dobio nagradu za mir a neprestano ratuje i ubija....oni sami sebi dodeljuju nagrade, da bi svoju prljavstinu maskirali.
Četvrtak 15.12.2011. 02:28
Pre pocetka snimanja znalo se unapred da ce DZoli dobiti nagradu.SISTEM tak. Zapada i jeste---ulozio sam dolar a hocu da mi se vrati "xyz" dolara. "Nagrada se daje kao priznanje pojedincima za doprinos skretanju paznje na provokativne drustvene teme." Cudno je formulisana ova recenica! Cime to DZoli doprinosi sa skretanjem paznje na provokativne drustvene teme? Kojim kriterijem i kada je neko utvrdio koje su to provokativne drustvene teme u Bosni. ZASTO NIJE snimala film o mudzahedinima i vehabijama koji provokativno skrecu paznju Evropi i daju temu kako politicku tako i filmsku.PRAVI IZAZOV! Znamo dobro sta su Ameri i da DZoli nema samostalnost.Dobila je zadatak i pare!
Nedelja 25.12.2011. 00:42
Ma ko ce jos u Srbiji gledati film koji je napravila jedna operisana narkomanka? Jedino takvi isti kao sto je ona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online