Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.12.2011.
02:16
B92 A

Beograd dobio digitalni bioskop

Prvi digitalni bioskop u Srbiji "Cineplexx" otvoren je u tržnom centru "Delta City" na Novom Beogradu, premijerom prvog domaćeg digitalnog filma "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem".

Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem

Mnogobrojnu publiku pozdravili su predstavnik kompanije "Cineplexx Kinobetriebe GmbH" iz Beča Kristof Papusek i direktor distributerske kuće "MCF MegaCom Film" Igor Stanković.

Govoreći da je reč o novom konceptu bioksopa, Stanković je izjavio da "Cineplexx" poseduje šest sala koje su digitalizovane, a među njima je čak pet sala opremljeno za 3D projekcije. Što se tiče sadržaja, osim holivudskih hitova, u ponudi će biti snimci i prenosi operskih predstava, izvođenja baleta, sportskih događaja, najavio je on.

"Do kraja godine krenućemo sa direktnim prenosom iz Boljšoj teatra, Metropoliten opere i Milanske skale. Zbog svega toga, ‘Cineplexx’ nudi novi i drugačiji pristup i koncept bioskopa", kazao je Stanković.

Ovakav koncept, prema njegovim rečima, rezultat je partnerskog poduhvata sa kompanijom "Cineplexx international" koja ima dvesta dvadeset sala u Austriji, Hrvatskoj i Italiji, odnedavno radi i u Crnoj Gori, a posle Beograda otvoriće bioskope u drugim gradovima u Srbiji.

Papusek je izjavio da je srećan i ponosan što ova kompanija, koja upravo obeležava šest decenija rada, može da ponudi novi bioskop i gledaocima u Srbiji. "Mi spajamo tradiciju, iskustvo i nove tehnologije kako bismo stvorili moderan bioskop", rekao je on.

"Cineplexx", koji se nalazi na mestu dosadašnjeg multipleksa "Ster cinemas", ima ukupno hiljadu i dvesta mesta. Najnovija digitalna tehnologija koja podrazumeva srebrne ekrane i profesionalno "Dolbi" ozvučenje obezbeđuje visok kvalitet slike i tona, u šta su se večeras uverili prvi posetioci.

Publika je uživala u trejlerima za 3D filmove u salama opremljenim "Real D" sistemom, uz naočare novog dizajna, lakšim od onih koje su do sada korišćene.

"Romantična tranziciona komedija"

Prvi film na programu ipak je bio u dve dimenzije, ali projektovan sa digitalne kopije. To je bila premijera srpskog filma "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" mladog reditelja Bojana Vuletića. On je okarakterisao film kao "romantičnu tranzicionu komediju".

To je priča o ljudima koji dolaze u Beograd iz raznih razloga - političkih, ekonomskih, kulturnih, a pronalaze više od onoga što su naumili, rekao je reditelj.

Likovi u filmu "zaljubljuju se i praktično pronalaze sebe u gradu koji se sada ponovo otvara i koji na izvestan način ne liči na druge gradove, odnosno na one uređene gradove u kojima oni žive", objasnio je Vuletić.

Film u formi omnibusa obuhvata četiri ljubavne priče između stranaca (iz Francuske, SAD, Turske i Hrvatske) i Beograđana, za koje su scenario pisali Vuletić i Stefan Arsenijević.

Glavne uloge igraju Žili Gaje i Marko Janketić, Žan Mark-Bar i Anita Mančić, Baki Davrak i Nada Šargin, Leon Lučev i Hristina Popović-Mijin.

Petak 09.12.2011. 06:06
Dobice Beogradski politicari i ELITA MEDJU PRVIMA I digitalne identifikacione kodove na ruku i na celo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online