Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 04.11.2011.
16:34
Vestionline A

Deset zanimljivih očeva iz TV serija

Delom zbog onog starog pravila o humoru, po kojem je smešno sve ono što je istinito i bolno (pa makar bilo i preterano), a odnosi s očevima u velikoj su većini, tipičnih zapadnjačkih porodica, uglavnom takvi – problematični, nesavršeni, ponekad bolni i zbog toga idealan materijal za komediju. Ovog puta smo vam spremili možda najzanimljivijih očeve sa svetskih malih ekrana. Uživajte!

Večito zbunjeno lice Homera Simpsona
 

Homer Simpson - ''Simpsonovi”

 

Porodica Simpsonovih uveseljava nas već više od 15 godina, pri čemu niko od njih, uključujući i bebu Megi, nije ostario ni dana. U slučaju Homera Simpsona, to konkretno znači da je i danas jednako blentav kao i prvoga dana prikazivanja ovoga crtanog serijala za odrasle, da i danas jednako voli krofne kao i u prvoj epizodi, da se i danas bori sa svojim zakletim neprijateljima u likovima magnata Montgomerija Brnsa, hršćanski orijentisanog komšije Flandersa, vlastitog oca i još sve sile slikovitih, crtanih čudaka među kojima je sam ipak najveća legenda.


Frank Barone - “Svi vole Rejmonda”

Rejmondov i Robertov otac u seriji “Svi vole Rejmonda” ponosno na čelu nosi titulu tvorca tipične disfunkcionalne američke porodice i jedna je od najplastičnijih karikatura očeva starije generacije. Kao pravi “simpatični mrgud”, prezire javno pokazivanje svih osećanja osim prezira, ljutnje, zgražavanja i podsmeha, pa je u stalnom otvorenom ratu sa suprugom Mari, bez koje, vrlo je jasno, ne bi mogao da živi ni dana.

Klif Hakstejbl - “Kozbi šoua”


Hitklif i Kler Hahakstejbl bili su verovatno najpopularniji televizijski roditelji osamdesetih i devedesetih, i to ne samo u Americi, nego i širom sveta. Pritom je Kler bila pametna, brižna i odlučna majka s uspešnom karijerom advokata, srećnim brakom i kolekcijom kostima za kojima su čeznule sve majke širom sveta, a Klif… eh, Klif je bio malo drugačiji. Jednako brižan, omiljen, drag i uspešan, bio je nešto (čitaj: mnogo) nezreliji od Kler, češće je s vlastitom decom ulazio u sukobe zato što se ponašao otprilike jednako kao i oni. Ukratko, bio je lik u kojem je jedan od najvećih živućih komičara – Bil Kozbi – mogao da pokaže sav svoj talent i dopadljivost.

Al Bandi iz “Bračnih voda”

Ako je Klif Hakstejbl bio glavna pozitivna očinska figura televizijski osamdesetih, onda je Al Bandi bio njegova suprotnost u devedesetim. Pravi roditeljski antiheroj, Al je svojim ponašanjem gotovo ispunjavao sve loše muške navike, ali je pritom bio neizmerno smešan. Njegovi dueli sa suprugom Pegi, priglupom, ali prelepom i omiljenom ćerkom Keli kao i sinom-luzerom Badom uveseljavali su nas i zgražavali punih deset godina, a Al je postao svetac zaštitnik svih nadrndanih očeva širom sveta.


Martin Krejn - “Frejžera”

Policajac u penziji koji voli pivo, svoj pohabanu fotelju, psa Edija, američki fudbal i pecanje. Na samom početku prve sezone humorističke serije “Frejžer” ulazi u živote svojih visokoobrazovanih sinova, snobova koji vole operu, foi gras, vrhunska vina i Armanijeva odela – pa u njih unosi komični element. Premda su svi likovi u ovoj seriji jednostavno nezaboravni, bez Martina i njegovog psa Edija, Frejžer i njegov brat Nils ostali bi uskraćeni za svu dramu i farsu koja im se u sledećih jedanaest godina dogodila uz njega. Bez njega im u život ne bi ušla negovateljica Dafne, bez njega Frejžer ne bi bio stalno na ivici nervnog sloma, bez njega Nils ne bi pronašao pravu ljubav… Pa kako onda da ne volite Martina?

Čarls Bing / Helena Hendbasket - “Prijatelja”

Verovatno najbizarniji očinski lik na ovome spisku. Čendlerov otac u seriji “Prijatelji” je transvestit koji u Las Vegasu nastupa u vlastitom šou pod naslovom “Viva Las Gejgas”, a u danima Čendlerovih plivačkih takmičenja dolazio je obučen kao Karmen Miranda. Izvor je brojnih Čendlerovih nervoza, ali ga ipak voli i na kraju mu dolazi na venčanje.

Inače, Čendlerovog oca je u seriji “Prijatelji” igrala poznata glumica Ketlin Tarner. Metju Peri, koji je igrao Čendlera, navodno je i dan-danas zbog toga zove “tata”.

Možete da glasate za omiljenog tatu!

ANKETA
Koji vam se tata najviše dopao?

Sutra pročitajte Deset zanimljivih očeva iz srpski TV serija

POVEZANE VESTI

Subota 05.11.2011. 00:12
Заборавили се убедљиво најјачег лика, а то је Ред Форман.
Subota 05.11.2011. 10:33
Randy Marsh-South Park
Subota 26.11.2011. 13:33
evo me.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online