Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 12.10.2011.
15:54
Vestionline, tportal A

Najveće filmske muškarčine

Ponekad je film sedma umetnost, a ponekad samo zabava i razbriga. Holivudska industrija zabave više je okrenuta ovoj drugoj tvrdnji, pa tako godišnje dobijamo veliki broj filmova koji žele da nas sklone od realnosti i pruže malo zabave. Ono bez čega ne može da prođi nijedan akcioni film je, naravno, heroj. Prisetimo se akcionih junaka koji su bili "uzor" mnogim mladićima u procesu odrastanja, a nekima i malo kasnije

Arnold Švarceneger kao Terminator
 

Prljavi Hari

Početkom sedamdesetih godina Klint Istvud u punoj životnoj snazi otelotvorio je lik inspektora Harija Kalahana poznatijeg kao Prljavi Hari.

Harijev lik je navodno temeljen prema stvarnom inspektoru po imenu Dejv Toši, koji je bio jedan od glavnih istražioca u slučaju "Zodijak". Iako nije bio prvi izbor za ulogu, prema sopstvenim rečima, Istvud ju je prihvatio jer lik kojeg tumači iskazuje opsesivnu brigu za prava žrtava ekstremnog nasilja, koja su po njemu, bila zasenjena političkom atmosferom toga doba.

Terminator

Ko bi ikada rekao da će film "Terminator", u kojem nabildovani Arnold Švarceneger vodi glavnu reč, ući u Američki državni filmski registar zbog "istorijskog i kulturnog značaja".

Arniju je prvobitno ponuđena uloga policajca u ovom filmu, ali ju je on odbio smatrajući da bi bio mnogo bolji kao robot ubica iz budućnosti. I naravno nije se prevario jer je do tada bio drugorazredna holivudska zviezda, glumac kojega su poistovećivali s ulogama pustolova i divljaka s mačem u ruci.

Rambo

Rame uz rame uz navedenog "Terminatora" osamdesete godine obeležio je i Rambo u izvedbi Silvestera Stalonea. Za status jednog od najvećih muškarčina filmske industrije Stalone nije došao slučajno. Prisetimo se Rokija, u kojem glumi boksera koji se uzdigao iz siromašnog kraja i postao slavan zahvaljujući svojoj sposobnosti da podnese neverovatnu količinu udaraca.

Posle Rokija, na scenu je početkom osamdesetih došao i Rambo. Ovaj put on je zaboravljeni heroj vijetnamskog rata kojeg njegov vlastiti narod omalovažava.

Umri muški

Film je snimljen prema romanu "Nothing Last Forever" Roderika Torpa, nastavku knjige "Detektiv" u čijoj se ekranizaciji 1968. pojavio Frank Sinatra.

Brus Vilis je vrlo samouvereno odglumio harizmatičnog policajaca Džon Meklejn, a koji se na svoj specifični način u nekoliko nastavaka borio protiv raznovrsnih terorista.

Zanimljivo je što su velike face akcionog filma poput Arnija i Istvuda odbile ulogu u filmu, a rediteljev izbor je pao na glavnog glumca serije "Slučajni partneri" od kojeg je napravio novu vrstu akcionog heroja.

Delta Fors

Niste valjda stvarno pomislili da bi ova vest mogla da prođe bez Čaka Norisa i barem jednog njegovog kung fu manevra? Bilo je teško izdvojiti samo jedan film u kojem glavnu reč ima poznati teksaški rendžer, ali izbor je pao na "Delta Force".

Paklene ulice

Krug heroja s mačo manirama zatvorićemo s Vinom Dizelom kojeg mnogi smatraju jedinim i pravim naslednikom Švarcenegera i Stalonea. Dobra stara narodna kaže, o ukusima se ne raspravlja, ali mora se priznati da je poznati ćelavac zaslužio mesto na ovom spisku.

Dominika Toreta otelotvorila je mišićava pojava Vina Diezela, kao glavnog junaka ovog filma.

Pročitajte još:

1. Filmske greške za pamćenje 1

2. Filmske greške za pamćenje 2

3. Filmske greške za pamćenje 3

4. Žarko Laušević otvorio dušu!

5. Najveće greške holivudskih glumaca

6. Istina o "Dubokom grlu"

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 11:22
A Deni de Vito?...kako ste njega zaboravili:)))...salim se malo Deni je sladak i prirodan a ovi su samo nazovi muskarcine...Za Brusa Vilisa koji se toliko junaci na platnu kazu da je plasljiv ko p.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online