Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 26.09.2011.
09:10
Sarajevo-X A

"Anđelina mi ukrala i amerikanizovala priču, njen film je prosrpski"

"Anđelina Džoli je moju priču ogolila, uprostila i amerikanizovala, izmenila je narodnosti. Srbin spašava Muslimanku? Od velike tragedije koja se Bosni dogodila oni prave 'Trumanov šou' ili emisiju 'Opra!'. Njen film je za mene prosrpski, verovatno finansiran i tim novcem", izjavio je Josip Knežević, predratni i ratni reditelj i scenarista na TV Sarajevo koji je u sporu sa slavnom glumicom i tvrdi da se sinopsis njenog rediteljskog prvenca "U zemlji krvi i meda" u velikoj meri podudara sa radnjom njegove knjige o Mirni, Hrvatici iz Sarajeva, koja je tokom rata u BiH preživela srpske logore.

Knjiga "Slamanje duše" koju je Knežević objavio pod pseudonimom James J. Braddock, promovisana je u decembru 2007, a tiraž od 3.000 primeraka, kaže autor, prodat je bez ikakve reklame.

Zagorčaću Anđelini život: Josip Knežević

Knežević, nekadašnji Sarajlija a danas Zagrepčanin, rekao je medijima u "be-ha" federaciji da je pokušao da stupi u kontakt sa Anđelinom Džoli i pomogne joj da u detalje razradi priču, ali nakon što je odbijen tvrdi da će angažovati najbolje advokate i slavnoj glumici "zagorčati život".

Prema do sada dostupnom sinopsisu Anđelininog filma, glavna junakinja Ajla se početkom rata razdvaja od momka Danijela. Igrom sudbine, njih dvoje se sreću u logoru - ona kao zarobljenica, a on kao komandir logora gde ga je postavio otac, visoki oficir JNA...

Knežević tvrdi da je priča skoro identična onoj opisanoj u njegovoj knjizi. "Radnja moje knjige je istinit događaj i govori o jednoj Hrvatici koja je s decom bila zarobljena u srpskom logoru pokraj Sarajeva. I njen muž Sead takođe je bio zarobljen a nisu znali jedno za drugo.

Sudbina je učinila da je u komandi logora, jedini koji je nije silovao, bio Crnogorac Ljuban. Taj komandant je jedini imao obraza da oslobodi i Mirnu i njenu decu ali i muža... Spasio ih je, njega su ubili, i to što sam ispričao je roman s dušom i istinom posvećen svim zlostavljanim ženama", rekao je Knežević.


Na pitanje koji delovi njegove priče i Anđelininog budućeg filma se najviše podudaraju, Knežević odgovara: "Kao prvo, ako nastave da se ovako bezobrazno ponašaju i ignorišu me sumnjam, da će ga uopšte prikazati...

Podudaraju se, a kao prvo, sama radnja je ista, srce moga romana je iskopirala. Ona je moju priču ogolila, uprostila i amerikanizovala, izmenila narodnosti. Srbin spašava Muslimanku?

Ne odgovara na optužbe: Anđelina Džoli

Od velike tragedije koja se Bosni dogodila oni prave 'Trumanov šou' ili emisiju 'Opra!'", tvrdi Knežević koji je i danas u kontaktu sa svojom junakinjom, i dodaje da je radnja filma Anđeline Džoli omalovažavanje svih žena žrtava rata...

"Njen film za mene je prosrpski, verovatno finansiran i tim novcem.

Postoji još desetine kadrova i sličnih radnji koje su iste, a možda ga ona sada prekraja ili šta već dok ga nema nigde.

Iznenadiće se šta ja imam itekako, i bolje bi joj bilo da se javi!

Pokrenuo sam pravnu zaštitu u Americi i medijsku kampanju pa neka se zna. Uz mene stoji nekoliko udruženja žena žrtava rata koje ću uključiti u svoj projekt "Most ljubavi". I mnoge organizacije i naši ljudi izvan granica BiH i Hrvatske.

Anđelina nije svesna šta dolazi...Oni su neobrazovani, nekulturni, bahati i bezobrazni i misle ako imaju novac da mogu da gaze po svima pa i po meni! E prevarili su se!" zaključio je svoju preteću optužbu Knežević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 11:27
Човек себе промовише а о његовој наводној тужби,нема говора! Небулозе о Хрватици из Сарајева у српском логору,"не пију воде" јер је то ижвакана прича а Анђин сценарио је сличан као и,мање-више,судбине свих људи у рату.Интересантана је његова теза да су Срби финансирали и тај филм!?Када би то била истина (после "финансирања" норвешких филмова о Сребреници и Сарајеву!?),онда нам следи сигуран смак свете јер,познато је,да Срби у своју пропаганду протеклог века,нису уложили ни динара а сада одједном ти "просрпски" филмови!?Мали усташица хоће популарност по сваку цену!
Ponedeljak 26.09.2011. 17:47
Havala bogu da je stigao i prvi americki prosrpski film u kino Like
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online