Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 23.08.2011.
18:14
tportal, Vestionline A

Uloge koje su rušile glumačke karijere

San svakog glumca je da pokaže što veći spektar filmskih uloga i dokaže da može više od stereotipa koje mu nameće holivudska industrija. U nekim slučajevima takav se način razmišljanja pokazao dobrim, dok su neke loše odabrane uloge, o kojima je reč u nastavku, snažno uzdrmale glumačke karijere.

Glumci koji su delimično ili potpuno upropastili svoje karijere
 

Deniz Ričards

Scena iz filma "Divlje strasti"

Lepuškasta glumica svetsku slavu stekla je ulogom u filmu “Divlje strasti”. Film pun spletki i zavera ne bi ni upola bio zanimljiv da se glavne glumice nisu strastveno ljubile na bazenu. Navedena scena je i Niv Kembel i Deniz Ričards otvorila mnoga vrata u industriji filma. Posle samo godinu dana Deniz dobija ulogu u serijalu o najpoznatijem tajnom agentu 007 u filmu “Svet nije dovoljan”. Činjenica da nije zaigrala ulogu kao Bondova devojka, već kao emancipovana naučnica dr. Kristmas Džones, je prilično smešna. Uporedivši njene prošle uloge, avanture mlade nuklearne fizičarke nisu prošle najbolje kod kritike, ali su njene bujne grudi u uskim majicama sigurno oduševile muški deo publike.

Kijanu Rivs

Scena iz filma "Matriks"

Opšeprihvaćen pogled u svetu filma jeste da Kijanu Rivs nije glumac koji može da se pohvali velikim rasponom uloga. Ali očito to nije tačna teza, što je dokazao izabravši ulogu mladog studenta fizike Edija Kasaliviča koji genijalnošću stvara nuklearnu fuziju u filmu “Lančana reakcija”. Iako mu je dobro krenulo početkom devedesetih u filmovima kao što su “Moj privatni Ajdaho”, “Drakula”' i “Brzina”, dogodilo mu se i nekoliko ostvarenja koja nisu ispunila očekivanja, poput “Džonija Mnemonika” i navedene “Lančane reakcije”. Svestan da mu uloga zgodnog genijalca nije osvetlala obraz u glumačkom svetu, odlučio je da se na kratko prebaci u muzičke vode. Nekoliko godina kasnije, snimio je “Matriks”, a uloga Nea mu je svakako bolje legla.

Ralf Fajns

Ralf Fajns je nedavno snimao film u Beogradu

Kada pričamo o Ralfu Fajnsu, prvo što nam padne na pamet njegove su uloge u “Engleskom pacijentu”, rola u jednom od nastavaka o “Hariju Poteru”, i definitivno savršeno odglumljena uloga nacista u “Šindlerovoj listi”. Pitamo se što mu se dogodilo kada je prihvatio ulogu u filmu “Sobarica sa Menhetna”, gde mu je partnerka bila Dženifer Lopez. Radi se o komediji čija priča se vrti oko sobarice u koju se zaljubljuje bogati političar. Moderna bajka koja je trebalo da bude “Zgodna žena” 21. veka nikako nije prošla kod kritike.

Ben Aflek

Ni traga ni glasa od Bena Afleka

Ovog glumca smo navikli da gledamo u ulogama gradskog dečka u filmovima kao što su “Dobri Vil Hanting”,” Trgovci” ili “Lud za Ejmi”. Odluka da se pojavi u filmu kao što su “Džigli” i “Perl Harbur” koji su proglašeni totalnim promašajima skoro ga je koštala glumačke karijere. Uloga seksi pilota s juga Amerike u 'Perl Harboru' nije se pokazala baš srećnim izborom. Pogotovo što mu južnjački naglasak i nije “legao” najbolje, pa je sve izgledalo kao komedija, a ne kao ratna drama.

Džeremi Ajrons

Jedan od najpoznatijih glumaca u svetu: Džeremi Ajrons

Jedan od najvećih glumaca današnjice po mnogima je Džeremi Ajrons. Iza sebe ima oskara i listu uloga koje su zaustavljale dah. Pamtimo ga po filmovima “Lolita” i “Čoveku sa gvozdenom maskom”. Nakon niza godina pomno odabranih uloga, i Ajrons je imao gaf. Reč je o filmu “Tamnice i zmajevi”, a pridev loš je preblag za kritike koje je dobio. Pitanje je zašto mu je bila potrebna ova uloga.

Džejk Džilenhal

Džejk Džilenhal i Hit Ledžer kao ljubavnici u filmu "Planina Broukbek"

Iza njega su uloge u kultnom filmu “Doni Darko” gde glumi neshvaćenog srednjoškolca, “Planina Broukbek” koja je prodrmala svetsku javnost zbog ljubavnog odnosa između dvojice muškaraca. U ovom filmu partnera mu je glumio Hit Ledžer. Džejk Džilenhal svrstan je u kategoriju jednog od najboljih glumaca mlađe generacije. Iznenađenje koje je usledilo je njegova odluka da se pojavi u filmu ”Princ od Persije: Pesak vremena”. Film je nastao po video igrici “Princ Persije” koja datira još iz 1989. Iako je film dobio dobre kritike, ali niko nije očekivao glumca poput Džejka Džilenhola da zaigra glavnu ulogu.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2011. 23:33
Joooj! Kakvih tek katastrofalnih uloga ima u našoj kinematografiji...Npr.glavni glumci Kaja Žutić i Gru u filmu "Dorćol-Menhetn" (ako je to uopšte film?), zatim Dragana Mirković u "Slatko od snova", Ivana Mihić u "Kupi mi Eliota", Nikola Kojo u "Mehanizmu", Bane Trifunović u "Jesen stiže dunjo moja"....ima dosta loših uloga i od ostalih izvikanih glumačkih imena,ali to neka bude zadatak za novinare portala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online