Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.08.2011.
17:13 >> 00:30h
Srna A

Otvoreni Filmski susreti u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma Filmski susreti, predajom ključeva grada glumcima, svečano je večeras otvoren na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

Do kraja festivala, 25. avgusta publika će videti 10 filmova u zvaničnoj konkurenciji. Ključeve grada predsednici ovogodišnjeg žirija Ljiljani Stjepanović uručio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

"Glumci su stigli, kolege glumci Tvrđava je naša", rekla je na Letnjoj pozornici niške Tvrđave glumica Stjepanović, koja je izrazila nadu da će se ove godine poklopiti ukus publike i žirija koji će na kraju festivala uručiti festivalske nagrade glumcima.

Večeras je uručena i nagrada "Pavle Vuisisć" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti prošlogodišnjoj dobitnici Nedi Arnerić. Svečanom otvaranju festivala prisustvovao je i ministar kulture Predrag Marković.

O festivalskim nagradama odlučivaće žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, predsednik i članovi Sonja Kolačarić i Andrej Šepetkovski.

Festival koji se po 46. put održava otvorio je film "Miris kiše na Balkanu" Ljubiše Samardžića koji proslavlja pola veka rada na filmu - 50 godina od kada se Samardžić prvi put pojavio u filmu i to u ostvarenju Srećka Vejganda (Weygand) "Igre na skelama" 1961. godine.

Prve večeri osim Samardžićevog filma publika će videti i film "Zduhač, znači avantura" Milorada Milinkovića. Do kraja festivala biće prikazani "Beli, beli svet" Olega Novkovića, "Beli lavovi" Lazara Ristovskog, "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića, "Šišanje" Stevana Filipovića.

Na Letnjoj pozornici biće prikazani i filmovi "Neprijatelj" Dejana Zečevića, "Sestre" Vladimira Paskaljevića, "Kako su me ukrali Nemci" Miše Radivojevića i "Zajedno" Mladena Matičevića.

U ponedeljak 22. avgusta u pauzi između dva filma Petru Božoviću biće uručena nagrada "Pavle Vuisić" za ukupan doprinos filmskoj umetnosti. Nagrada "Ona i On", koju najpopularnijem glumačkom paru tradicionalno dodeljuju "Večernje novosti" na osnovu glasova čitaoca "TV novosti", pripala je Radošu Bajiću i Ljiljani Stjepanović za uloge u TV seriji "Selo gori, a baba se češlja".

Na zatvaranju festivala glumaca biće prikazan dokumentarni film "Sinema komunisto" Mile Turajlić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online