Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.08.2011.
16:19
Z. Marjanović - Vesti A

Filmska magija u "Srpskom Holivudu" na Rudniku

Na Straževici, jednom od planinskih vrhova Rudnika, na mestu na kojem je Ivan Jakovljević zvani Ivo Car, mladić iz sela Mutanj, pre nekoliko godina postavio osvetlio veliki natpis "Srpski Holivud" kako bi ga po noći videli svi oni koji putuju Ibarskom magistralom, održana je prva Revija nezavisnih off filmova Srbije. Za tri dana prikazano je 12 ostvarenja.

- Ideja za održavanje festivala, potekla je od Miroslava - Bate Petrovića, poznatog filmskog reditelja i producenta, a moje je bilo da ideju prilagodim prirodnim uslovima i da je realizujem uz pomoć meštana koji su dali sve od sebe da gosti budu zadovljni.

Nekoliko dana nasipali su put do mesta gde je održan festival, krčili rastinje pored puta i oko festivalskog prostora, razvlačili kablove za struju, pravili festivalsku binu, dočekivali goste - kaže za "Vesti" Ivo Car.

Prvi put video kameru: Starina Siniša Milovanović u društvu Ivana Jakovljevića

Zahvalan je Ivan svojim komšijama na pomoći ali su i oni zahvalni njemu.


- Mislim da je on više pomogao nama nego mi njemu. Zahvaljujući Ivanu posle mnogo godina video sam neke ljude iz sela. Bolesne i iznemogle dovezli smo traktorima da vide to rudničko čudo. Njemu treba sa se zahvalimo što nas je okupio i to će, kako sam shvato biti svake godine.

Neki, a među njima i ja, nikada nisu bili u bioskopu. Dočekao sam da filmove gledam pod otovrenim nebom i to usred naše rudničke šume gde zalazimo samo kada spremamo drva za ogrev ili kada beremo pečurke. U mom veku ovako nešto nisam video.

Video sam i kameru kojom se snimaju filmovi. Bilo je i nekih u selu, kao što je Cumpo, koji ne voli filmove, ali njemu smo dali da radi ono što najbolje zna - da peče prase za goste i, nije se obrukao priča - Siniša Milovanović (86) najstraiji posetilac festivala.


Žiri je odlučio da svi filmovi budu nagađeni priznajem "šumski patuljak".

Iz srpskog u pravi Holivud

 

Svetlana Petković

Među gostima bila je i mlada glumica Svetlana Petković.
 

- Ideja za održavanje festivala u ovakvim uslovima je fenomenalna.

 

Jednog dana, kada se budem u potpunosti ostvarila kao glumica, Rudničani će biti ponosni što sam bila ovde, ali će i meni biti drago što sam dala svoj mali doprinos da on zaživi.

 

Odlazim u pravi Holivud gde ću imati manju ulogu u jednom američkom filmu i nadam se da će to biti početak moje velike glumačke karijere - kazala je ona.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online