Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.12.2009.
19:35
Vestionline A

Nominacije za Zlatni globus

Ostvarenje "Up in the Air", sa Džordžom Klunijem u glavnoj ulozi, nominovano u šest kategorija za 67. izdanje Zlatnog globusa, dok je mjuzikl "Devet" u užem izboru za pet nagrada, a Meril Strip i Sandra Bulok nominovane po dva puta.

Scena iz filma "Up in the Air"

Film o eri recesije "Up in the Air" dobio je šest nominacija za nagradu Zlatni globus, pored ostalog za najbolju dramu i najboljeg glumca, saopšteno je danas u Los Anđelesu.


Za nagradu za najbolju dramu nadmetaće se i naučnofantastični film „Avatar", priča o ratu u Iraku "The Hurt Locker", saga o Drugom svetskom ratu „Prokletnici" i drama o zlostavljanoj devojci koja živi u Harlemu "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire".

Mjuzikl "Devet"
Mjuzikl „Devet" ima pet nominacija, uključujući i onu u kategoriji za najbolji mjuzikl/komediju, u kojoj će se za nagradu nadmetati i ljubavni film "(500) Days of Summer", komedija o momačkoj večeri „Mamurluk u Vegasu" i dva filma sa Meril Strip, "It's Complicated" i "Džuli i Džulija".

Nominovani za najboljeg glumca u drami su Džordž Kluni za "Up in the Air", Džef Bridžiz za "Crazy Heart", Kolin Firt za „Samca", Morgan Frimen za "Invictus" i Tobi Megvajer za „Braću".


Meril Strip je dobila dve nominacije za najbolju glumicu u mjuziklu/komediji: za filmove „Džuli i Džulija" i "It's Complicated". Takođe, i Sandra Bulok ima dve nominacije: za najbolju glumicu u drami "The Blind Side" i za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu, u filmu „Veridba".

Za Zlatni globus za najbolju glumicu u drami takmičiće se i Emili Blant, za film „Mlada Viktorija", Helen Miren za „Poslednju stanicu", Keri Maligan za "An Education" i Gabori Sidibe za "Precious".

Pored Meril Strip i Sandre Bulok, u trci za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu su Marion Kotijar za „Devet" i Džulija Roberts za "Duplicity".


Za priznanje za najboljeg glumca u komediji/mjuziklu nadmetaće se Met Dejmon za film „Doušnik!", Danijel Dej-Luis za „Devet", Robert Dauni Junior za „Šerloka Holmsa", Džozef Gordon-Levit za "(500) Days of Summer" i Majkl Stulbarg za ostvarenje "A Serious Man". 

Scena iz filma "Hurt Locker"

Nominacije za režiju dobili su Ketrin Bigelou za "The Hurt Locker", Džejms Kameron za „Avatara", Klint Istvud za "Invictus", Džejson Rajtman za "Up in the Air" i Kventin Tarantino za „Prokletnike".

Nominacije za najbolju žensku epizodnu ulogu pripale su Penelopi Kruz za „Devet", Veri Farmigi za "Up in the Air", Ani Kendrik za "Up in the Air", Mo'Nik za "Precious" i Džulijen Mur za „Samca".

Za priznanje za najbolju mušku epizodu takmičiće se Met Dejmon ("Invictus"), Vudi Harelson („Glasnik"), Kristof Valc („Prokletnici"), Stenli Tuči („Divne kosti") i Kristofer Plamer („Poslednja stanica").

"Prekinuti zagrljaj"
 

 Nominacije za najbolji strani film dobila su ostvarenja „Baria: Kapija vetrova" Italijana Đuzepea Tornatorea, „Prekinuti zagrljaji" Španca Pedra Almodovara, "The Maid (La Nana)" Čileanca Sebastijana Silve, „Prorok" Francuza Žaka Odijara i „Bela traka" Nemca Mihaela Hanekea.

U kategoriji najbolji animirani film nadmetaće se „Padaće ćufte", „Koralina i tajanstveni svet", „Fantastični gospodin Foks", „Princeza i žaba" i „Do neba".

Zlatni globusi, koje dodeljuje udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu, biće uručeni 67. put 17. januara u Beverli Hilton hotelu u Los Anđelesu.

Ceremoniju, koju će voditi komičar Riki Džervejs, uživo će prenositi televizija „En-Bi-Si".
 

Po značaju drugo holivudsko priznanje, Zlatni globusi često su naznaka za dobitnike Oskara. Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju dramu, „Milioner sa ulice", dobio je Oskara za najbolji film. Nominacije za Oskare biće saopštene 2. februara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online