Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.04.2011.
16:19
Vestionline A

Snima se triler o srpskom Tužilaštvu za ratne zločine

Snimanje filma "Ustanička ulica", o istragama o ratnim zločinima, počinje sledeće nedelje u Beogradu, u produkciji "Filmkombajna", najavio je danas saradnik na scenariju Filip Švarm.

Gordan Kičić i Filip Švarm sa tužiocem Vukčevićem i zamenikom Vekarićem

"Ovo je jedna od najprovokativnijih tema danas i veliki izazov", rekao je on na konferenciji u Pres centru UNS-a.

Producent i glavni glumac Gordan Kičić izjavio je da "tu ima puno škakljivih pitanja sa kojima ljudi ne žele da se suoče, i to na svim teritorijama našeg građanskog rata".

On je dodao da ga je lično zanimalo da upozna ljude iz specijalnog tužilaštva, da sazna šta misle o ogromnom bremenu koje nose.

"Posle mnogo razgovora sa njima i istraživanja, spremni smo za film koji će biti iskren, istinit i uzbudljiv, a po žanru - triler i psiho drama", rekao je Kičić.

Glavni lik je mladi zamenik tužioca koji dobija zadatak da istraži delovanje paravojne formacije "Prva pionirska" i nalazi njenog jedinog preživelog pripadnika, dok "nedodirljivi" tvorac te jedinice ne bira način da zaustavi istragu.

Kičić u ulozi mladog tužioca koji istražuje paravojnu jedinicu

Kičić je istakao da scenario Đorđa Milosavljevića i Nikole Pejakovića nije rađen prema istinitim događajima, mada je inspiracija potekla iz realnih priča i okolnosti koje nas okružuju. Na pitanje da li je reč o Ratku Mladiću, odgovorio je negativno.

Reditelj debitant Miroslav Terzić izjavio je da će se film baviti takozvanim običnim ljudima.

"Ova tema može da se tretira na mnogo načina. Za nas je jedini pravi da budemo apsolutno iskreni i da priču spustimo na nivo malog čoveka. Želja nam je da podstaknemo gledaoce na razmišljanje", kazao je on.

Terzić je dodao da je čitao ispovesti sa svih strana u sukobu s početka 90-ih godina i da ga je to prilično pogodilo. "Glavna tema je preživljavanje običnog čoveka. Film će biti triler, ali i tragedija", rekao je on.

U jakom glumačkcom ansamblu su Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu, Petar Božović, Predrag Ejdus, Jelena Đokić, Milica Mihajlović i drugi.

"Ustanička ulica" snimaće se u narednih sedam nedelja u Beogradu i Vojvodini, u Specijalnom sudu i na drugim lokacijama.

Film je dobio podršku Ministarstva kulture Srbije, ali budžet za sada nije objavljen. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online