Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.03.2011.
17:11
Blic A

Draženova majka: Moj sin i Divac bili veliki prijatelji

Iako hrvatski košarkaši Stojko Vranković i Franjo Arapović poslednjih dana tvrde da Vlade Divac i Dražen Petrović nisu bili prijatelji, te da je film „Jednom braća” američke televizije ESPN "čista propaganda”, Biserka i Aco Petrović, majka i brat prerano preminule košarkaške zvezde, kažu da je jedina prava istina da su Dražen i Vlade bili veliki prijatelji.

Divac i Petrović, nekada
 

Majka Dražena Petrovića Biserka Petrović svakog dana na Draženovom grobu ostavlja bele ruže, a povodom filma kaže da su Divac i njen sin bili prijatelji.

"Čuli su se svakog dana, ali to je stalo kada je počeo rat. Što se mene tiče, nisam se s Vladom videla sve do pre desetak godina, kada se Jure Zdovc opraštao od košarke, pa je pozvao i supruga i mene. Kad nas je Divac ugledao, zaleteo se prema meni i zagrlio me. Nije me puštao. Zaista verujem da ga je to iskreno tištilo. Doživela sam film kao njegovu potrebu da dobije oproštaj", objašnjava Biserka i dodaje da je njen pokojni sin često zvao Divca telefonom otkada je karijeru nastavio u NBA.

"Dražen je na taj način pokušavao da u novoj sredini zatraži pomoć i savet prijatelja i saigrača iz nekadašnje reprezentacije s kojim je godinama bio cimer", kazala je za „Blic” Biserka Petrović, majka pokojnog Petrovića.

Član čuvene košarkaške reprezentacije SFRJ Stojko Vranković je za hrvatske medije objasnio zašto se on nije pojavio u filmu.  

"Nema me u filmu jer me niko nije zvao, i to je jedina istina. Čuo sam kako Divac govori da su sa mnom kontaktirali da učestvujem u filmu i da sam odbio, ali to nije istina", pojasnio je Vranković.

Njegov kolega Franjo Arapović otišao je korak dalje i verbalno napao Vladu Divca i autore filma „Jednom braća”, koji je naišao na odličan prijem u Srbiji ali i u ostalim republikama bivše države, uključujući i Hrvatsku.

"To je čista propaganda. Stojko Vranković je bio najbolji Draženov prijatelj, a s Divcem nije imao ništa. Razočaran sam", izjavio je nekadašnji centar Cibone.

Aleksandar Petrović, popularni Aca Trica, nekada proslavljeni košarkaš zagrebačke Cibone i reprezentacije SFRJ, takođe razrešava svaku sumnju u prijateljstvo njegovog pokojnog brata i NBA zvezde Vlade Divca.


"Kada dva košarkaška znalca provedu pet godina u reprezentaciji kao cimeri, onda je sasvim logično da postanu odlični prijatelji. Dražen i Vlade su bili izuzetni prijatelji, čemu sam i sam svedočio 1986. i 1987. godine, dok sam bio njihov saigrač u reprezentaciji SFRJ. Verujem da se komentari Stojka Vrankovića tiču tvrdnje da su moj pokojni brat i Divac bili najbolji prijatelji. Vranković poznaje Dražena od malih nogu, zajedno su se košarkaški razvijali i mnogo ga je potresla pogibija mog brata. Sve drugo su gluposti. Dražen i Divac su definitivno bili dobri prijatelji koji su delili tajne, radosti, očaj, slavu... Sve. Na terenu i van njega. Čuli su se telefonom kada su igrali u NBA", kaže Aleksandar Petrović.


Vlade Divac je nedavno gostovao u Zagrebu povodom premijere dokumentarnog filma „Jednom braća” i tada se u razgovoru s hrvatskim novinarima prisetio vremena od pre 20 godina i odgovarao na različita pitanja, pre svega o tome da li je film realan.

"Da li je realan? Priča kao takva jeste, ali datumi, godine... Jeste malo amerikanizovan jer je rađen za to tržište, ali meni se odmah svidela ideja jer deca u Srbiji danas ne znaju ko je bio Dražen Petrović. To nije u redu. I drago mi je da su film radili Amerikanci jer nisu zatezali ni na jednu stranu, a to ovde ne bi bilo tako", rekao je proslavljeni košarkaški as, koji je u glavnom gradu Hrvatske naišao na dobrodošlicu dostojnu vrhunskog svetskog sportiste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online