Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.01.2011.
14:12
O. Đoković - Vesti A

’’Prebio’’ Lazu Ristovskog

Kako vreme odmiče, spretni Valjevčanin Tomislav Mitrović (36) dokazuje da se u životu snalazi kao i u svojoj kaskaderskoj struci

Film ''Beli lavovi'': Milan Žutić, Vuk Kostić i Tomislav Mitrović
 

Žitelj Francuske od 2000. godine toliko je dobro usavršio francuski jezik da ga bez greške koristi i kao redovni predavač na pariskoj Akademiji za kaskadere, jedinoj u Evropi, koju pohađa stotinak studenata.

Uplovio je i u glumačke vode i do sada je imao uloge u TV serijama na Kanalu+ i FR 2, povremeno igrajući i na pozorišnim scenama.

Na reliju: Pobednica ''Survajvera'' Žad Handi sa učesnicima
 


- U avgustu sam u Srbiji snimao emisuju kanala Motors TV, pod naslovom "Žad na ekspediciji". Žad Handi je pobednica francuskog Survajvera (rijaliti-šou o preživljavanju u divljini), ovog puta u ulozi voditeljke emisije. Putuje po svetu, u Srbiju je došla na reli, a emisija je bila toliko uspešna da je do sada reprizirana četiri-pet puta. Imala veliki odjek, a posebno me raduje što je istovremeno to bila i promocija Srbije kao turističke destinacije - priča Tomislav.

Pariz je moj grad: Tomislav Mitrović

Ovaj junak svakojakih kaskaderskih, životno opasnih, vratolomija zapeo je za oko i Lazaru Ristovskom, koji ga je angažovao za film "Beli lavovi".


- Dobio sam ulogu kriminalca u ekipi sa Vukom Kostićem. E, tukao sam se sa Lazom i u filmu "ubio boga u njemu". Film je sada na montiranju, u bioskopske sale ulazi u maju. Tema je Srbija u današnje vreme, tu trenutnu situaciju režira Laza, koji je i producent i glumac - otkriva Tomislav.


A kao takvog Tomislava je primetio i režiser Luk Beson, za kojeg snima već dva meseca.


- I to u Beogradu. Evo, upravo sam se vratio sa snimanja. To je pravi holivudski projekat i ne može da ne uspe. Luk u ovaj film mnogo polaže, ali ne smem ništa više da kažem, takav mi je ugovor.


Za Tomislava nema predaha, upravo sprema za TV FR 2, jednosatnu reportažu o školi i Akademiji u kojoj predaje. Uskoro će na red doći i Tomislavljev reli Trans Adriatik od Pariza do Valjeva.


- Ponovo, u julu i avgustu, ići ćemo kroz celu bivšu Jugoslaviju. Već se prijavilo šezdesetak džipova sa stotinak Francuza, Španaca, Belgijanaca, Švajcaraca, svi željni avanture. Biće to 15 dana uživanja i druženja, a za mene organizatora to je spoj zadovoljstva i koristi - priča Tomislav.

Odlična zarada


- Ja sam deo tima Srpske kaskaderske asocijacije koju vodi Slaviša Ivanović. To je jako dobro organizovana grupa kaskaderskih profesionalaca. Osnovno nam je zanimanje angažovanje na filmu. Dok se u Srbiji plaća po srpskim cenama, u svetu je to odlična zarada. Iako je, na primer, plaćanje u Parizu deset puta veće nego u Srbiji, interesantno je da srpski kaskaderi ne žele da idu na Zapad. U Srbiji i okolnim državama imaju posla tokom cele godine i za srpske prilike zarađuju solidno - otkriva Tomislav.


Uzdignute glave ističe da je sa stalnim mestom boravka u Parizu uspeo da ostvari sve svoje želje i snove: "Pariz je moj grad". Dodaje da je stalno aktivan u produkciji, da završava scenario koji se zbog nedostatka vremena krčka duže vreme, ističe da su mu svakodnevno društvo, uglavnom, ljudi iz sveta filma i sa kojim sarađuje.


- One koje neizmerno cenim, sada su mi prijatelji i to je velika sreća i bogatstvo - zaključuje naš sagovornik i dodaje da je za 2011. već ugovorio četiri filma.
 

Redovan u matici


- U Srbiju idem jednom mesečno. Volim njenu prirodu, tamošnje prijatelje, vožnju džipovima, hranu, ali i primećujem da danas u svetu svi isto žive, odnosno, kako se snađu u svojoj okolini. I u Srbiji se oseća uticaj Evrope, sve je brže. Beograd je, sa evropskim radnim vrmenom, postao, kao i Pariz, stresan grad i tu više nema povratka - analizira Tomislav.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online