Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.12.2010.
02:30
K. Marković - Vesti A

Srpska tinejdžerka na putu slave

Mlada i lepa glumica koja je skrenula na sebe pažnju u popularnoj seriji "Nejbers" je 19-godišnja Valentina Novaković iz Sidneja, ćerka vajarke Biljane i sestra popularne holivudske glumice Bojane Novaković.

Verni gledaoci jedne od najdužih australijskih TV sapunica "Nejbers" ("Komšije"), koja se emituje radnim danom na Kanalu Deset, primetili su novu glumicu, koja je osvežila seriju tumačenjem lika tinejdžerke Nataše Vilijams, kćerke novog direktora Erinsboro škole. Mlada i lepa plavokosa glumica je 19-godišnja Valentina Novaković iz Sidneja, kćerka kiparke Biljane Novaković i mlađa sestra popularne holivudske glumice Bojane Novaković.


Prva epizoda serije "Nejbers" snimljena je još davne 1981. godine, i od tada se emituje već punih 25 godine. Teme serije su aktuelni odnosi između mladih i starijih u Australiji, gde se otvoreno govori o međusobnim problemima koje oni nastoje da zajedno reše. Za četvrt veka, koliko traje serija, kroz nju su prošli mnogi poznati australijski glumci. Mnogi su popularnost i slavu stekli baš kroz seriju "Nejbers", kao što je i popularna svetska pop diva Kajli Minog.


Iako je srpska tinejdžerka uspešno završila prvu godinu studija arhitekture u Sidneju, gluma i umetnost koji su sastavni deo njenog detinjstva i porodice, prevagnuli su. Posle jedne godine provedene na studijama arhitekture, srpska tinejdžerka se odlučila da krene stopama starije sestre Bojane.


- Oduvek sam želela da budem glumica, ali nikada nisam imala priliku da radim na nekom velikom projektu - rekla je nedavno Valentina SBS radiju.

Kvantasovo lice


Putnici koji se ovih dana nađu u avionima kompanije Kvantas, prijatno se iznenade kada se tokom leta na velikom ekranu pojavi Bojana Novaković u dokumentarnoj reportaži "As Australian As", u kojoj na sebi svojstven način priča svoju srpsko-australijsku priču.

 

 


Prva glumačka znanja naučila je u Performing Arts školi u Sidneju.
- Svakog dana tamo sam provodila oko dva sata. Međutim, posle završene srednje škole, želela sam da studiram nešto sasvim drugačije. Zanimala me je i arhitektura, a možda ću joj se vratiti nekad kasnije u životu - kaže Novakovićeva.


Dok je pohađala Mekdonald koledž u Sidneju, koji je završila i njena sestra, Valentina je bila angažovana u više glumačkih projekata.
- Tokom studiranja arhitekture, odlazila sam na mnoge audicije. Na prvoj nisam imala sreću, pa sam odlučila da se posle raspusta vratim na studije. Bila sam nesrećna jer mi je uloga izmakla za malo - kaže Valentina o audiciji za "Nejbers".


Međutim, za vreme školskog raspusta u novembru prošle godine, stiže poziv producenta da se vrati u Melburn i započne snimanje.
- Bila sam na odmoru na Gold Kostu i javili su mi da sam umesto prve uloge za koju sam bila na audiciji, zapravo dobila ponudu za lik Nataše. Naravno da to nisam očekivala. Na audiciji su obećali da će imati neku ulogu za mene, pa me je neočekivan poziv oduševio - rekla je Valentina za SBS radio.
 

Lik Nataše po meri


Kako se snalazi u ulozi Nataše?
- Pa, Nataša je mala nevaljalica, ali uvek se oko nje događa nešto interesantno. Zabavna je osoba i dok čitam scenario uvek pronađem nešto zabavno i interesantno, što nisam ni pretpostavljala da može da se dogodi.

 

Nataša manipuliše drugim junacima, pokušava da istera da sve bude po njenom. Kao glumici, sviđa mi se lik, ostavljena mi je sloboda da njen lik prilagodim sebi.

 

Možda bih želela da Nataša konačno odraste, jer puno greši i mora negde da zabrlja, ali to sigurno zabavlja ljude.

Arhitektura je ostavljena po strani, a trenutno Valentina je svakog dana u filmskom studiju u popularnoj Remzi ulici.


- Tamo snimamo svakog radnog dana i više od deset sati. Na početku je bilo teško, moralo je da se ustaje u pet ujutru. Sada sam se navikla i ide mnogo lakše - veli Valentina.


Koliki je uticaj na Valentinu da krene u glumačke vode imala Bojana?


- Mislim da je ona to uradila indirektno. Kao mala gledala sam sestru kako je glumila, a tada mene gluma još nije zanimala.

Jednom prilikom sam poželela da upišem neke glumačke kurseve i tako sam zavolela glumu. U našoj porodici gluma je uvek bila prisutna - rekla je Valentina.

- Bojanu ne viđam baš često, kada je u Melburnu onda smo zajedno. Često mi daje savete, naravno i kada ona ima audicije pomažem joj, imamo odlične sestrinske odnose - rekla je Valentina za SBS radio.


Ponudom da glumi u TV sapunici, Valentini su počeli da se ostvaruju mladalački snovi i novi životni horizonti. Ima potpisani ugovor za ulogu u seriji do kraja ovogodišnje sezone, ali veruje da će on biti produžen bar za još najmanje jednu.


- Volela bih da nastavim da se ozbiljno bavim glumom, pošto sam pronašla sebe u njoj. Razmišljam da kasnije odem u Ameriku, ali prethodno želim da radim duže u Australiji. Ko zna, možda se jednom vratim i na nezavršenu arhitekturu, ali ona me trenutno nešto manje zanima od glume - rekla je Valentina Novaković.

POVEZANE VESTI

Subota 11.12.2010. 07:49
Komsinice,zaveo te harmonikas,tj ok,i treba.Sreca da nisi natrcala na mog druga harmonikasa,ne bi otisla tako brzo.Nego,sve je to super i lavli,svaka cast na uspehu.Samo napred.Voleo bih da vidim taj autobus koji te odvezao iz zagrljaja harmonikasa srcelomca do Australije?Brod i avion,znam da moze,ali bus?Ako neko zna,ja bih voleo tim autobusom za Sankt Peterburg.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online