Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 24.11.2010.
14:03
V. Tasić - Vesti A

Radmila MIsić: Bila sam "zarobljena" u Americi

Radmila Misić poslednjih nekoliko godina potpuno je nestala sa srpske estradne scene. Znalo se samo da se odselila u Ameriku. Međutim, posle četvorogodišnjeg boravka u ovoj zemlji vratila se u Beograd. Nedavno je iznenadila mnoge kolege kada je zapevala na festivalu "Moravski biseri".

Kad pogledam šta se ovde dešavalo, nemam za čim da žalim: Radmila Misić

- Nisam želela da se u javnosti pojavim bez povoda i razloga. Toliko je onih koji na estradu i u medije banu bez veze, pa sam zaključila da ja neću tako. Čekala sam pravu pesmu mesecima i jedva sam je našla. Svi su zastranili - kompozitori, aranžeri, tekstopisci... Došlo je vreme da čovek u ovim nazovi novim trendovima i modernim vremenima ne može da nađe pristojnu pesmu - kaže Radmila.
 

Od toga ste i pobegli u Ameriku, zašto ste se onda vratili?
 

- U Ameriku sam i pre toga često išla, na svakih šest meseci, jer tamo već desetak godina živi moja rođena sestra. Odem da je posetim, malo radim, obiđem nešto novo. Kada sam pre četiri godine stigla u Ameriku, kolega Zoran Kalezić mi je dao ideju da uđem u proces za dobijanje "zelene karte", na osnovu moje pevačke karijere u Srbiji, pa sam pomislila zašto da ne.
 

Da li ste konačno regulisali svoj status u Americi?
 

- Ma kakvi, tri i po godine je trajao proces da bi me na kraju odbili bez ikakvog obrazloženja. Uzalud sam čekala. Za te tri i po godine, bezbroj puta sam bila u iskušenju da odustanem, da dignem ruke od svega i da se vratim kući. Da sam znala da će se sve toliko odužiti, ne bih ni u ludilu ušla u tu priču. Prosto sam bila "zarobljena" u Americi i živela sam za trenutak kada ću moći da se vratim u Srbiju.
 

Teško do novih pesama

Pada li vam teško novi estradni početak?
- Pada mi teško to što ne mogu da nađem pesme koje odgovaraju mom shvatanju muzike, mom senzibilitetu. Teško je naći nešto autentično, a ja neću da se priklanjam novim trendovima u kojima se ne zna šta je šta. Srušila bih sve što sam ikada radila. Ipak, čini mi se da sam konačno na tragu odgovarajućim pesmama - iskrena je Radmila.

Da li vas je mučila nostalgija?
 

- Znate onu staru narodnu poslovicu: "Dala baba dinar da uđe u kolo, a dala bi dva da iz njega izađe". E, tako mi je bilo, ali sama sam sebi zakuvala. Nisam klinka, otišla sam u Ameriku u zrelim godinama, bilo mi je teško da se prilagodim. Naučila sam da skitam po svetu, ali i da se uvek vraćam. Nikada nigde nisam ostala duže od dva meseca. Sve mi je nedostajalo - dom, prijatelji, naš mentalitet... Najsrećniji momenti mog boravka u Americi bili su susreti i nastupi sa kolegama koje su dolazile iz Srbije - sa Lepom Lukić, Anom Bekutom...
 

Žalite li za onim što ste propustili u domovini za te četiri godine?
 

- Kada sam sagledala šta se ovde dešava, shvatila sam da ništa nisam propustila i da nemam za čim da žalim. Teško bih se snašla u muzičkom pomodarstvu i tom opštem estradnom haosu. Uvek sam bila dosledna pravoj, narodnoj pesmi, nikada se nisam priklanjala novim trendovima. Čini mi se da sam se vratila u pravom trenutku, jer se polako vraća prava narodna muzika.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.11.2010. 21:57
Gospodjo oprostite na neznanju, ali ja pojma nemam ko ste vi?! Mislim da nisam jedini!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online