Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.11.2010.
01:15

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Cveta Majtanović - genije u diskoteci

Samo jedna dama, koja je nekoliko godina na estradi, postala je član Mense i zvanično postala jedan od najinteligentnijih žena u Srbiji. Pevačica Cveta Majtanović iz Novog Sada je testove polagala kao srednjoškolka.

- Testove sam polagala na nagovor direktora gimnazije jer mi je prosek ocena sve četiri godine bio 5,00. Školski drugovi su mi govorili da mi je lako kada imam moždane vijuge genijalca, a ja sam se na to samo smejala - kaže Cveta.

Od knjiškog moljca do mikrofona: Cveta Majtanović

Cveta je 2004. kao 18-godišnjakinja pobedila u srpskom muzičkom takmičenju "Idol" i kao nagradu snimila pesmu "Nisam ista kao pre" i započela karijeru pop pevačice. Tri godine kasnije, 2008, snimila je debi album "Pogledaj u sutra" i snažno zaplivala estradnim vodama.

Danas važi za srpskog pop idola, peva i gostuje u diskotekama, međutim, kao i kod svih genijalaca, njena interesovanja su toliko široka da se, kaže, ponekad plaši same sebe.
 

Sa "Farme" u inostranstvo


Cvetin diplomski rad "Psihološki profil učesnika rijaliti emisija" bio je vrlo interesantan ne samo njenim profesorima, već mnogim njenim kolegama sa fakulteta i televizije.

 

Na često pitanje da li bi prihvatila, recimo, poziv da bude učesnik "Farme" ili "Velikog brata", odgovorila je:


- Mislim da je to degradacija za sve one koji sebe smatraju estradnim zvezdama.

 

Ali, kako sebe ne smatram estradnom zvezdom, prihvatila bih učešće, uzela pare i pobegla kući, a onda s tim parama upisala neki fakultet u inostranstvu!

- Napravila sam dužu diskografsku pauzu, ali mi nije žao.

Ove godine sam diplomirala psihologiju u Novom Sadu. Pored toga što sam pevala, radila sam i kao voditelj, realizator programa i urednik na nekoliko srpskih TV stanica.

Član sam žirija aktuelnog takmičenja mladih pevača "Hepi stars", na TV Hepi. Mnogima se učinilo da sam se povukla sa estradne scene, ali radim na projektu za novi album i uporedo s time planiram da se posvetim nekom medijskom poslu - kaže Cveta.


Cveta se uvek nasmeje kada je pitaju da li joj je članstvo u Mensi pomoglo da otvori vrata medijskih kuća.


- Nikad u svojim prijavama ili razgovoru sa poslodavcem nisam pomenula da sam član Mense. Moglo bi to, verovali ili ne, da ima i negativne posledice.

Ljudi pomalo i zaziru od onih sa visokim koeficijentom inteligencije, smatraju ih čudacima, knjiškim moljcima, kompjuterašima...

Imala sam prilike i to da doživim na svojoj koži s mladićima s kojima sam se zabavljala. Kada bi im rekla da sam član Mense, upinjali su se da me fasciniraju svojom pameću i često ispadali smešni.

Ja sam, u suštini, sasvim obična devojka, a to što su mi sfere interesovanja široke ne može da škodi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online