Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.11.2010.
13:36
Blic A

Invalidima zabranjen ulaz na koncert Željka Joksimovića

Grupi invalida koji su se nalazili u invalidskim kolicima bio je zabranjen ulazak na koncerta Željka Joksimovića, održan prošle subote u SPC "Vojvodina” u Novom Sadu, tvrde u Društvu osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina, a prenosi "Blic".

Željko Joksimović spreman da peva samo za osobe sa invaliditetom

"Na koncert je došlo sedam osoba sa invaliditetom, kao i njihovi pratioci. Kao i uvek do sada, po ustaljenoj proceduri koju već godinama imamo sa Spensom, trebalo je da uđemo na Službeni ulaz. Međutim, obezbeđenje nam je, uz iskreno žaljenje, reklo kako ne smeju da nas uvedu unutra jer je organizator zabranio ulazak svima koji nemaju propusnice", kaže Zoran Martinov iz Društva osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina, napominjući da je organizator manifestacije bio Studio "Berar” iz Novog Sada.

Martinov tvrdi da su radnici obezbeđenja, kojima je bilo neprijatno zbog cele situacije, pred njima kontaktirali organizatora putem radio veze, kako bi još jednom proverili da li ovo pravilo važi i za ljude sa invaliditetom.

"Jasno smo čuli preko radio stanice kako im je neko iz organizacije, i to na poprilično drzak način, odgovorio da pravilo važi za sve koji nemaju propusnicu", kaže Martinov, dodajući da je 14 ljudi, od kojih je četvoro u kolicima, i posle svih mogućih pokušaja, te večeri ostalo ispred ulaza Spensa.

Martinov ne poriče da grupa nije imala karte ni propusnice za koncert, ali je istakao da im one, kada god su dolazili na slične manifestacije na "Spesnu“, nikada nisu bile potrebne. To potvrđuju i u upravi "Spensa“, gde imaju već razrađenu proceduru vezanu za prisustvo osoba s invaliditetom ovakvim manifestacijama.

"Zarad njihove sigurnosti i bezbednosti, osobe sa invaliditetom, posebno one u kolicima, na koncerte uvodimo na službeni ulaz za sportiste", kaže PR "Spensa" Slobodanka Branko. U “Beraru” kažu da oni od pomenutog udruženja nisu dobili nikakav zahtev da prisustvuju koncertu.

"Netačan je navod da je bilo ko od lica sa invaliditetom koja su bila zainteresovana da prisustvuju koncertu, a nisu, kontaktirali organizatora ili bilo koga od njegovih zaposlenih, kako u danima pre koncerta, tako i na dan njegovog održavanja, jer smo svim licima sa invaliditetom koja su nam se kao organizatoru obratila omogućili, kao i uvek, nesmetano prisustvo koncertu i njegovo posmatranje", kažu u Studiju Berar, uz napomenu da "maksimalno pojednostavljenom procedurom potrebno samo da se osoba sa invaliditetom obrate organizatoru sa zahtevom. 

Joksimović: Žao mi je


"Sad prvi put čujem da se to desilo i mnogo mi je žao zbog toga. Moja uloga na koncertu je bila da pevam za sve koji su došli i nemam nikakve veze sa stvarima koji se tiču same organizacije. Takođe nisam upoznat ni sa tehničkim mogućnostima dvorana u kojima nastupam. Spreman sam da poseban koncert organizujem za osobe sa invaliditetom", rekao je Željko Joksimović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online