Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.10.2010.
12:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Olja Karleuša: Kasnila sam kod Gadafija

Na jednoj romskoj svadbi, u Rimu gostima je unapred rečeno da će ih pored ostalih estradnih umetnika zabavljati i mlada pevačica kojoj je estradni nadimak Lavica! Romi na svadbama ne štede, lumpuju tri dana i tri noći i kite pevačice i pevače ogrlicama sa nanizanim evrima, dolarima ili francima, u zavisnosti na kom kraju sveta se svadbuje. Elem, među zvanicama na svadbi u Rimu se ko zna kako i zašto proneo glas da se pevačica Lavica zove Olja Karleuša, da je opasna ženska i da ne voli kićenje parama.

Za Rome na svadbi to je bio izazov, ali kada je Lavica počela da peva, niko se nije usuđivao da joj priđe. Onda je jedan elegantno obučeni Rom ipak prišao Lavici, poljubio joj ruku i rekao: "Ovo je za vas".

U ruci mu je zablistala vrlo skupa zlatna ogrlica. Oprezno je okitio ogrlicom Lavičin vrat, a u restoranu je nastao urnebes.


- Nisam mogla da verujem, mislila sam da sanjam. Nastavila sam da pevam, a onda mi je prišla jedna žena i stavila mi na ruku zlatnu narukvicu. Kasnije su mi objasnili da je kićenje pevača na svadbama stvar prestiža, jer u dijaspori ima mnogo naših Roma koji su radni, vredni i bogati, toliko da im treba skinuti kapu. Romi kao da su me urekli, sada dobijam poklone gde god da gostujem, parfeme, šminku, igračke. … Sećam se da sam prilikom gostovanja u Australiji na poklon dobila čak i pticu rozaliju, koja je slična našem vrapcu, ali šarena. Naravno, ptičicu sam iz kaveza pustila na slobodu, i verujem da mi ona sada ispunjava sve želje - priča Olja Karleuša, koja je za nepunih osam godina na estradi ostvarila gotovo sve snove.

Porođaj u studiju


Olja i Predrag obožavaju svog sina Pavla, kažu da je sada najslađi, ali je već pomalo i tvrdoglav, na mamu i tatu.


- Radujemo se kada se Pavle smeje, tužni smo kada je bolestan. Letos se naš Pavle sapleo u kući i povredio ruku, dve nedelje je nosio gips. Strašno sam osetljiva kada su deca i trudnice u pitanju. Moram to da ispričam, prilikom gostovanja u Makedoniji učestvovala sam kao član žirija njihovog rialiti šou programa "Ja imam talenat". Sa mnom je bila i njihova poznata pevačica Kalina, koja je usled emisije počela da se porađa i da vrišti. Bila sam prvo u šoku, a onda dala sve od sebe da joj pomognem. Završilo se tako što su mi na kraju rekli da se Kalina folira, da je u pitanju skrivena kamera. Ja sam na kraju počela da plačem - priča Olja.


Za razliku od mnogih naših estradnih zvezdica i zvezda koje su karijeru započeli pevajući pod šatrama i u restoranima, Olja Karleuša je prvi album snimila bez ikakvog pravog pevačkog iskustva.


- Do 2003. bila sam obična devojka, studirala sam pravo i igrala u KUD "Abrašević". Ali, već kao klinka sam sanjala da budem pevačica, poznata kao Lepa Brena, koja je tada bila na vrhuncu karijere i koja mi je bila idol. Znala sam sve njene pesme, majka me je vodila na njene koncerte, a na maskenbalima u osnovnoj školi, dok su ostale devojčice bile princeze, ja sam bila Brena - priča Olja.


Presudnu ulogu da Olja zakorači na estradu i snimi debi album imala je pevačica Lela Adrić.


- Lelu sam upoznala u jednom društvu sa Zvezdare. Kada sam joj rekla da želim da snimim album i da su moji roditelji spremni to da finansiraju, Lela me je uzela pod svoje. Postala mi je menadžer, upoznala me sa Goranom Ratkovićem Raletom koji je u Beogradu imao studio, sa kompozitorom Pericom Simeunovićem i ostalim ljudima spremnim da rade na albumu, naravno za pare. Snimila sam matricu sa pesmama i odnela je Saši Popoviću u "Grand". Pristao je da "Grand" izda album, pa sam tako ušla u njegovo pevačko jato. Priznajem da zato uvek kažem devojčicama i devojkama da je danas za ulazak na estradu potreban novac, a da ostalo dolazi kasnije, u zavisnosti od talenta, sreće, snalažljivosti, sudbine - iskrena je Olja.

Drumske aždaje


Olja je izvrstan vozač, promenila je nekoliko brzih automobila, kojima često tepa "drumske aždaje". Ukras u njenom stanu je pehar na kome piše "TOP SPID 2007", koji je osvojila kao vozač relija "tojota" džipova.


- Obožavam automobile, ali i motore, "jamahu", "suzuki", kožna odela, kacige. … Često od kuma pozajmim njegov motor, provozam se da me želja mine. Peci stalno govorim da bih volela da vozim avion. Međutim, kad smo se ovog leta vraćali iz Turske, u avionu su nam saopštili da zbog kvara moramo da se vratimo na aerodrom u Antaliju. Nisam paničar, ali mi nije bilo svejedno zbog sina. Svašta mi je padalo na pamet tih pola sata u povratku. Srećno smo se prizemljili, ali mi na pamet više ne pada da sanjam o pilotiranju.


Olja Karleuša je zahvaljujući svojim snimljenim albumima i pesmama obišla Evropu, gostovala u Australiji, pozivaju je naši iseljenici, posebno oni mlađi, tinejdžeri, da gostuje u diskotekama u Americi.


- Odmah posle debi albuma, na kome su se izdvojile pesme "Žena lavica" i "Ti si meni kao sudbina", dobila sam poziv da gostujem u čuvenoj švajcarskoj diskoteci "Grodonija" čiji je vlasnik naš čovek, Simo Pavlović. Htela sam da se srušim, u diskoteci je te noći bilo oko hiljadu mladih. Rekla sam: "Simo, ja ne smem da izađem na binu." Nasmejao se, uhvatio me pod ruku, rekao mi da me vodi do bara da se smirim, međutim, izveo me je na pozornicu i ostavio. Tresla sam se toliko da su tinejdžeri mislili da igram, pa su počeli da me imitiraju, da se tresu kao i ja. Na sreću, kada sam zapevala, trema je nestala - priča Olja.


Ono što ne može da se zaboravi jeste susret sa Muamerom el Gadafijem. U Libiju je otputovala sa kolegama, estradnim zvezdama i manekenkama iz kompanije "Mis DžU".


- Prvo sam na aerodromu u Tripoliju doživela mali stres kada su nam carinici oduzeli pasoše i rekli da ćemo ih dobiti pri povratku. Pomislila sam da je u Libiji izbio građanski rat i da ćemo tamo ostati dok se ne završi. Domaćini su nas smestili u jedan ekskluzivan hotel u Tripoliju. Sutradan ujutru po nas je došao autobus da nas odveze u pustinju gde je pod raskošnim šatorima boravio "nomad" Gadafi. Uspavala sam se i autobus sa kolegama pevačima je krenuo bez mene na prijem, nije smelo da se kasni. Mislila sam, streljaće me. Jedva sam namolila jednog Libijca da me svojim automobilom za debele pare vozi u pustinju. Na sreću, uspeo je da stigne autobus, pa sam se ukrcala i svojim prisustvom ulepšala Gadafiju dan - smeje se Olja.


- Šator Gadafija, gde nas je dočekao, bio je kao iz bajke "1001 noć". Rečeno nam je da se Gadafiju predstavimo na srpskom jeziku, da ima prevodioca. Manekenke su počele da ćućore kako je muževan, mačo muškarac, a Gadafi se samo smeškao. Kasnije sam saznala da Gadafi razume srpski - priča Olja.

Ljubavna poruka u rerni


Olja će svoje učešće u "Velikom bratu" pamtiti po mnogim lepim i ružnim događajima, ali ne može da zaboravi kako su je dočekali njen verenik Peca i komšije, kada se posle dobrovoljnog zatočeništva vratila kući.


- Stanari zgrade u kojoj živim sa Pecom okitili su hodnik raznobojnim balonima, a ispred vrata našeg stana postavili su transparent na kome je pisalo: "Dobro došla kući". Ali, oduševio me je i moj Peca koji mi je, dok sam bila u "Velikom bratu", pisao na papirićima ljubavne poruke i kačio ih po stanu. Našla sam ih čak i u rerni električnog šporeta i frižideru! Kako da ga ne volim?


Priznaje da joj u životu ništa ne nedostaje. U dugogodišnjoj je vezi sa mladim beogradskim biznismenom Predragom Petrovićem Pecom, kome je pre 19 meseci rodila sina Pavla, vozi "mercedes" i uživa u životu.


- Peca i ja još se nismo venčali, ali nam to ne smeta da se volimo i pazimo. Uzećemo se sigurno, a svadba će biti spektakularna, ja ću da kitim pevače i pevačice koji budu pevali na svadbi, to obećavam - kaže veselo Olja Karleuša.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online