Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.10.2010.
17:19
V. Tasić - Vesti A

Svi ćemo da jedemo gloginje!

Poslednjih meseci na estradi je zavladala panika među pevačima, koji sve češće ostaju bez tezgi. Ugovore posao i honorar, a onda dan ili dva pred nastup gazda bez objašnjena sve otkaže, a oni ostanu bez posla i para. Međutim, većina pevača ne želi da govori javno o tome plašeći se da ne srozaju sebe i svoj honorar. S druge strane muzički stručnjaci smatraju da je ovakva situacija bila neminovna, što zbog ekonomske krize, što zbog velikog broja pevača, a sve manje mesta gde mogu da pevaju.

 Panika na estradi

- Imala sam zakazan koncert u jednoj bugarskoj diskoteci i to radnim danom. Bilo mi je čudno, jer obično pevam vikendom, ali sam prihvatila ponudu. U današnje vreme svaki evro dobro dođe. Međutim, tezga je otkazana u poslednjem trenutku i to bez objašnjenja. Mogu samo da pretpostavim da su razlozi finansijske prirode i da je gazda procenio da će biti na gubitku - kaže Katarina Duvnjak Kaja.


Stanojka Bodiroža Ćana, za divno čudo, letos je ostala bez samo jedne tezge i to zbog smrtnog slučaja u porodici koja je trebalo da napravi veselje.


- To je sasvim opravdano, ali tezge se najčešće otkazuju iz sasvim drugih razloga. Recimo, ako dva-tri pevača u određenom lokalu prođu loše, onaj sledeći dobija otkaz u poslednjem trenutku. Dešava se da gazde pojedine "zvezde" preplate, taj im ne napravi dobar posao, a onda "puca" po leđima onih koji nisu ni krivi, ni dužni - kaže Ćana i dodaje :

- Kvazi zvezde odvale cenu, ne naprave posao, pa gazde propadaju. Najlakše je odrati nekog naivnog i zatvoriti mu lokal. Pevači ne shvataju da treba da čuvaju svoja "radna mesta" zbog sebe i zbog drugih. Zbog takvih, koji direktno utiču na propast mnogih lokala, svi ćemo da jedemo gloginje, jer ako se ovako nastavi uskoro nećemo imati gde da pevamo.

Šta je ovo, ljudi moji: Acko Nezirović na jednom slavlju
 

Bez tezge u Bazelu u Švajcarskoj nedavno je ostao i Acko Nezirović, jedan od najzaposlenijih pevača na estradi koji peva u dijaspori.


- Nastup u Švajcarskoj otkazan je u poslednjem trenutku bez obrazloženja. Sigurno su se preračunali i ponestalo im je para. Ne znam šta se događa, ali letos su mi četiri tezge otkazane, što mi se nikada nije dogodilo. Sve je manje posla, pa i para zato me ne čudi što se mnoge moje kolege polomiše da uđu na "Farmu", jer jedino tamo još može da se zaradi pristojan honorar - iskren je Nezirović.


Sanja Maletić koja redovno peva našim zemljacima u Nemačkoj, nedavno je ostala bez posla u jednoj diskoteci.


- Kako su mi rekli vikend pre mog gostovanja u diskoteci je izbila strašna tuča. Intervenisala je policija, napravljena je racija, svašta je tu bilo. Sve u svemu, vlasnik je izgubio pravo na rad, a diskoteka je zatvorena. On je ostao bez lokala, a mi pevači bez jednog mesta gde možemo da radimo i zaradimo - kaže Sanja.

Pare uzimam unapred

 

- Za sve što se dešava, pretežno su krivi sami pevači. Meni u poslednje vreme niko nije otkazao tezgu, ali čuo sam da se kolegama svašta dešava. Svačega ima u našem poslu. Muvaju se tu kojekakvi hohštapleri, nazovi menadžeri i prevaranti, svi pokušavaju da ulove nešto u mutnom. Meni niko ne otkazuje, jer mu se ne isplati. Osim toga pare uzimam unapred i jedino tako pristajem da radim - kaže Ljuba Aličić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online